Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: Τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία

22.04.2015 | 10:26
Η συμμαχία των αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που βομβάρδιζε την Υεμένη ανακοίνωσε τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας που διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές για περισσότερες από 3 εβδομάδες εναντίον των ανταρτών Χούτι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναγνώστηκε «η συμμαχία πέτυχε τους στρατιωτικούς της στόχους στην Υεμένη στο πλαίσιο της επιχείρησης υπό το κωδικό όνομα «Αποφασιστική Καταιγίδα» και τώρα θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση υπό το κωδικό όνομα «Αποκαθιστώντας την Ελπίδα».
Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην παροχή βοήθειας και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην Υεμένη.

Νωρίτερα σήμερα δύο αεροπορικές επιθέσεις στην επαρχία Ιμπ στην Υεμένη είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40 πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Επιπλέον ο Λευκός Οίκος καλωσόρισε χθες την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι τερματίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη και θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Η προεδρία των ΗΠΑ “καλωσορίζει την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της για την ολοκλήρωση της επιχείρησης (...) στην Υεμένη”, δήλωσε ο Άλιστερ Μπάσκι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.
“Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη διευκόλυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας”, πρόσθεσε ο Μπάσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ