Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: Τουλάχιστον έξι σκοτώθηκαν από επίθεση UAV

08.08.2013 | 09:52
Τουλάχιστον έξι ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου στη νοτιοανατολική επαρχία Μααρέμπ της Υεμένης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, στην έκτη τέτοια επίθεση που πραγματοποιείται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

(Η φωτογραφία ειναι απο την κηδεία των 8 στρατιωτών που πέθαναν κατα την διάρκεια επίθεσης. Ενοπλα μέλη φυλών κατέρριψαν το στρατιωτικό ελικόπτερο στην κεντρική επαρχία Μάρεμπ.)

Η επιδρομή ακολουθεί την ανακοίνωση από την Υεμένη, χθες Τετάρτη, ότι ματαίωσε ένα σχέδιο της αλ-Κάιντα να καταλάβει δύο μεγάλους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου και αερίου και μια επαρχιακή πρωτεύουσα στην ανατολική Υεμένη.

Οι φόνοι από επανδρωμένα αεροπλάνα έρχονται επίσης μετά τις προειδοποιήσεις για πιθανές επιθέσεις από μαχητές οι οποίες έκαναν την Ουάσινγκτον να κλείσει αποστολές σε όλη τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να απομακρύνουν προσωπικό από την Υεμένη.

Αυτόπτες μάρτυρες και τοπικοί αξιωματούχοι στη Μααρέμπ, μια ως επί το πλείστον ερημική περιοχή όπου έχουν καταφύγει μαχητές, δήλωσαν πως το μη επανδρωμένο αεροπλάνο άνοιξε τα χαράματα πυρ εναντίον δύο οχημάτων στα οποία πιστεύεται ότι επέβαιναν μέλη της αλ-Κάιντα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

Κάτοικοι είδαν τα δύο οχήματα να πιάνουν φωτιά και το μη επναδρωμένο αεροπλάνο έκανε για ένα διάστημα κύκλους στον αέρα μετά την επίθεση.

Τουλάχιστον 20 ύποπτοι ως μέλη της αλ-Κάιντα έχουν σκοτωθεί από τις 28 Ιουλίου, όταν μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροπλάνου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα μέλη της Άνσαρ αλ-Σαρία, μιας τοπικής μαχητικής οργάνωσης που συνδέεται με την αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), έναν από τους πιο δραστήριους κλάδους του δικτύου που ιδρύθηκε από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η Υεμένη, μια από τις πιο φτωχές αραβικές χώρες, είναι μία από τις λίγες χώρες στις οποίες η Ουάσινγκτον παραδέχεται ότι πλήττει μαχητές με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παρόλο που δεν σχολιάζει δημόσια την πρακτική αυτή.

Αμερικανικές πηγές γνωστοποίησαν στο Ρόιτερς πως υποκλοπές επικοινωνιών ανάμεσα στο διάδοχο του Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της αλ-Κάιντα, τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, και τον κλάδο της οργάνωσης στην Υεμένη ήταν ένα μέρος των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκε η κήρυξη συναγερμού την περασμένη εβδομάδα που επέφερε το κλείσιμο των πρεσβειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκαταλείπουν την Υεμένη οι αμερικανοί πολίτες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ