Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Υεμένη: O Πρόεδρος δίνει αμνηστία σε όσους σταματήσουν τη συνεργασία με τους Χούτι

04.12.2017 | 13:13
Ο πρόεδρος της Υεμένης θα προσφέρει σύντομα γενική αμνηστία σε όλους όσοι σταματήσουν να συνεργάζονται με τους Χούτι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άμχεντ μπιν Ντάγκερ έπειτα από την κατάρρευση της συμμαχίας των σιιτών ανταρτών με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ο πρόεδρος (Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι) θα προτείνει σύντομα μια γενική αμνησία σε όλους όσοι έχουν συνεργαστεί με τους Χούτι και αποφασίσουν να πάρουν αποστάσεις» από αυτούς, δήλωσε ο μπιν Ντάγκερ στη διάρκεια ομιλίας του από το Άντεν, την πόλη της νότιας Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προφανώς στόχο να αποδυναμώσει περαιτέρω τους Χούτι μετά την κατάρρευση της συμμαχίας τους με τους υποστηρικτές του Σάλεχ.
Έπειτα από τρία χρόνια συμμαχίας, οι δύο συνιστώστες της πλευράς των ανταρτών έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε εχθροπραξίες από την προηγούμενη εβδομάδα, κυρίως στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, την οποία ελέγχουν από κοινού. Έκτοτε έχουν ξεσπάσει αιματηρές συγκρούσεις και σε άλλες περιοχές, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στη Σανάα.

Μετά την κατάρρευση της συμμαχίας, ο Σάλεχ δήλωσε χθες έτοιμος να γυρίσει «μια νέα σελίδα» με τους Σαουδάραβες που είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού που μάχεται κατά των Χούτι. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ