Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Υεμένη: Οι χώρες "μαλώνουν" - Τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία και κακουχίες

26.11.2017 | 15:58
Δραματική η κατάσταση στην Υεμένη. Τη στιγμή που η διπλωματία των χωρών αναλώνεται σε διαβουλεύσεις και απειλές, δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην περιοχή πεθαίνουν από ασιτία και κακουχίες. Σημειώνεται ότι σήμερα το Ιράν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζοντας τη Σαουδική Αραβία, η οποία πολεμά στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι από το 2015, ευθύνονται για τις «ωμότητες» που διαπράττονται στη χώρα.

Το Ιράν αντέδρασε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπαχράμ Γασεμί. Ο οποίος εκτίμησε ότι: «Το κείμενο αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία τη συμμετοχή και την ευθύνη της Αμερικής στις ωμότητες που διαπράττονται από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη».

Στην ανακοίνωσή της η Ουάσινγκτον διαβεβαίωνε ότι: «Παραμένουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη Σαουδική Αραβία και όλους τους συμμάχους μας στον Κόλπο. Ενάντια στην επιθετικότητα και την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Κυρίως στην Υεμένη».

Φρίκη...Δεκάδες χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη  - Όσα ζουν πεθαίνουν από την πείνα...

Την ίδια ώρα που οι χώρες ¨μαλώνουν"  η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children κάνει δύο σοκαριστικές εκτιμήσεις:

Πρώτον  ότι ακόμη 50.000 παιδιά θα χάσουν τη ζωή τους μέχρι το τέλος του έτους από τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν.

Δεύερον ότι 20.000 παιδιά κάτω των 5 ετών στην Υεμένη προστίθενται στον κατάλογο με τους οξέως υποσιτισμένους κάθε μήνα. «Δηλαδή κατά μέσο όρο 27 παιδιά την ώρα».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που έχει  δημοσιεύσει η ΜΚΟ:Με πληροφορίες από το ΑΠΕ -ΜΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ