Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίστα μετατάξεων, ανάβει φωτιές στο ΥΕΘΑ.

13.11.2012 | 10:01
Έχει και το ΥΕΘΑ τη δική του λίστα. Όχι βέβαια της σημασίας της λίστας Λαγκάρντ, αλλά μια λίστα “μετατάξεων” , δηλαδή μετακίνησης στρατευσίμων από τον ένα κλάδο στον άλλο, που έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες και συζητήσεις.

Μια λίστα με 22 ονόματα τα οποία μεταφέρονται από το Στρατό Ξηράς σε ΠΝ και ΠΑ αλλά και άλλους που από το ΠΝ και την ΠΑ μεταφέρονται στον Στρατό Ξηράς.

Οι μετατάξεις ήταν για πάρα πολλά χρόνια το αγαπημένο “ρουσφέτι” πολιτικών , δημοσιογράφων, ιερέων, βουλευτών, πολιτευτών, δημάρχων και πάει λέγοντας. Παλαιότερα οι λίστες μετατάξεων από τον “σκληρό” Στρατό Ξηράς στην ΠΑ και στο ΠΝ είχαν ...εκατοντάδες ονόματα. Κι ας μην είχαμε στρατιώτη για σκοπιά στα σύνορα. Η μετάταξη ήταν το πιο “hot ρουσφέτι”.

Από την εποχή Μεϊμαράκη επισήμως τουλάχιστον οι μετατατάξεις είχαν κοπεί. Γιατί ανεπισήμως ο κάθε υπουργός Άμυνας κρατούσε κάποιες ...εφεδρείες. Υπήρχε -και υπάρχει- λοιπόν παράθυρο ειδικά για όσους θέλουν να μεταταγούν στο ΠΝ. Όσοι έχουν πτυχίο ναυπηγού ή φυλλάδιο που να πιστοποιεί ότι είχαν ναυτική υπηρεσία μπορούν υποτίθεται νόμιμα να διεκδικήσουν μετάταξη σε άλλο κλάδο.

Με τη συγκεκριμένη λίστα που κυκλοφορεί και έφθασε στο Onalert, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα για τα οποία θα ήταν καλό να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις:
  • Γιατί γίνονται οι 22 μετατάξεις; Ποιες είναι οι υπηρεσιακές ανάγκες που επικαλούνται;
  • Έχει ανάγκη μεγάλη το ΠΝ από ναυπηγούς όπως προκύπτει από ιδιόχειρες σημειώσεις δίπλα σε κάποια ονόματα; Για τον γιατρό που επίσης υπάρχει σημείωση είναι κατανοητό να γίνεται μετάταξη αν πράγματι κάπου υπάρχει κενό.
  • Μήπως θα έπρεπε να γίνονται μετατάξεις αυτή τη περίοδο με αυστηρότατα οικονομικά κριτήρια, ώστε να διευκολύνονται πάμπτωχες οικογένειες να έχουν κοντά στην πατρική οικία τον στρατεύσιμό τους. Για να αποφύγουν και τα έξοδα αλλά και για να μπορεί ο στρατεύσιμος να εργάζεται όποτε μπορεί;
  • Τα Γενικά Επιτελεία συναινούν στις περιορισμένες έστω μετατάξεις; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο κόβεται το εφάπαξ των στρατιωτικών μετά από τις περικοπές

Παναγιωτόπουλος: "Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε πόλεμο και πρέπει να κερδίσουμε"

Οι τρεις πληγές των μέτρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ποιες είναι ,πως πρέπει να αντιμετωπιστούν 

ΣΧΟΛΙΑ