Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υγειονομικη περίθαλψη οικογενειών στρατιωτικών

14.02.2014 | 00:19
Ποια μέλη οικογενειών στρατιωτικών αλλά κι λιμενικών δικαιούνται να έχουν υγειονομική κάλυψη; Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά είχε υπογράψει πρόταση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για το οποίο ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά ενημέρωση για την τύχη του.

Σύμφωνα με την πρόταση που είχε τίτλο «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των Μελών των Οικογενειών τους» προβλέπεται:

α. Εξισώνονται προς τα πάνω (έως το 26ο έτος ηλικίας), τα όρια ηλικίας των τέκνων που δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη ανεξάρτητα από το φύλο τους.

β. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης, με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

γ. Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67 %, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους.

δ. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε διαζευγμένους, εφόσον δεν αντλούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλη πηγή. ε. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε τέκνα με Μεσογειακή ή Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα….».


Διαβάστε ακόμη:

"Φέσι" των Γενικών Επιτελείων στους φαρμακοποιούς


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ