Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπαναχώρηση "θεσμικών" προς εν ενεργεία: "Μην κατεβείτε με στολή στη συγκέντρωση". Αντιδράσεις

05.03.2013 | 23:59
“Κόλαση” με την συγκέντρωση των εν ενεργεία και απόστρατων το Σάββατο. Η διαταγή Κωσταράκου με την οποία απαγορεύει στα εν ενεργεία στελέχη να πάνε στη συγκέντρωση με στολή, προκάλεσε την υπαναχώρηση των “θεσμικών ενώσεων” αποστράτων, οι οποίες υποστήριζαν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για τους εν ενεργεία να εμφανιστούν με στολή.

Όμως αργά το βράδυ η Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας με ηλεκτρονικό μηνυμά της ενημέρωσε για την αλλαγή της στάσης των “θεσμικών”:

“Κατόπιν διαταγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και προκειμένου να διαφυλάξουμε τους ε.ε. από οποιεσδήποτε επιπτώσεις, τα ε.ε. στελέχη με μέριμνα του κυρίου Τσουκαράκη, να παραστούν στη συγκέντρωση με πολιτικά.»

Η υπαναχώρηση προκάλεσε αντιδράσεις με πιο αιχμηρή από τον αντισυνταγματάρχη ε.α Νίκο Παπαναστάση , μέλος της ΑΝΕΑΕΔ, ο οποίος απαντά:
 
“Με τη γνώση του συμμετέχοντος στο Συντονιστικό Όργανο Διεκδικήσεων, το παραπάνω email, του προεδρερύοντος του ΣΟΔ και εκφραστή της φωνής και των τριών ΕΑΑ, αποτελεί κατάφωρη παράβαση της εξουσιοδότησης της ολομέλειας των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις  φορέων, και επίσης κατάφωρη παράβαση των ληφθέντων αποφάσεων στη τελευταία  συνεδρίαση του ΣΟΔ, σχετικά με την αναγνώριση του δικαιώματος στους εν ενεργεία συναδέλφους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσω των συλλογικών τους οργάνων στον τρόπο που διεκδικούν όσα τους έχουν παράνομα κλέψει, κι όσα σχεδιάζουν επιπλέον να τους κλέψουν. 

Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ανήκει στο μαύρο ιστορικό παρελθόν  και είναι αυτονόητο ότι είναι άμεσα απορριπτέα.  
Αν ο προεδρεύων του ΣΟΔ και πρόεδρος της ΕΑΑΑ, είτε προσωπικά είτε σαν πρόεδρος θεσμικού φορέα, αναγνωρίζει την υπαγωγή του στη δικαιοδοσία των διαταγών του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, απλά επιβεβαιώνει την άποψη  της ύπαρξης του ομφάλιου λώρου που συνδέει τις «θεσμικές» ενώσεις και την εκάστοτε κυβέρνηση.  

Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς ΤΩΡΑ ας πάρουν θέση, απέναντι στην προσβλητική, αντιδημοκρατική και ενδοτική στάση των «θεσμικών». 

Οι ε.ε. συνάδελφοι που ο Ελληνικός λαός τους έχει εμπιστευθεί το ύψιστο αγαθό της ένοπλης προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους απόστρατους προστάτες, αλλά από ανθρώπους που θα σταθούν ισότιμα στο πλευρό τους στηρίζοντας τη διεκδικητική τους φωνή, και ζητώντας το ίδιο.       

Οποιαδήποτε άρνηση συμμόρφωσής των «θεσμικών» σε ότι έχει αποφασισθεί, θα αποτελέσει μια εν δυνάμει διασπαστική πρακτική,  με δόλιους σκοπούς, υποταγμένους στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των διοικητικών της υπαλλήλων, ΕΙΤΕ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.  

Όταν η οργή μας γίνεται δύναμη, το σύστημα που προσπαθεί να μας γονατίσει, μεταχειρίζεται κάθε μέσο. Τώρα θα φανεί καθαρά ποιοι το σιγοντάρουν.  

Ας συμμορφωθούν τώρα την  ύστατη στιγμή στα ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ
 
  Νίκος Παπαναστάσης            
Αντισυνταγματάρχης ε.α.”   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωσταράκος: "Απαγορεύεται αυστηρά η στολή στη διαδήλωση". Διαβάστε το σήμα του

Επίκειται...πόλεμος. Με στολή οι εν ενεργεία στρατιωτικοί στη συγκέντρωση του Σαββάτου

"Οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί αντέδρασαν. Εμείς"; Άρθρο απόστρατου αξιωματικού
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ