Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ: Νέες επαφές Κοτζιά με Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες

27.05.2018 | 18:40
"Γεμάτο" θα είναι το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, όλο το καλοκαίρι καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί μια σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων από τις Βρυξέλλες μέχρι και το Πεκίνο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προερχόμενος από τις ΗΠΑ όπου είχε σειρά σημαντικών επαφών με κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, θα μεταβεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov.

Στην συνέχεια, αργότερα την ίδια ημέρα, ο Υπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.

Την Τρίτη, 29 Μαΐου, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, H. Maas. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας, με έμφαση στην εφαρμογή του Ελληνο-Γερμανικού Διμερούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan) που υπεγράφη το 2016, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εντός του Ιουνίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του S. Lavrov, θα επισκεφθεί τη Μόσχα, ενώ λίγες ημέρες μετά θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, J.-Y. Le Drian.

Ο συγκεκριμένος κύκλος υψηλών επαφών του Υπουργού Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί με επίσημη διμερή επίσκεψη στην Λ.Δ. της Κίνας εντός του καλοκαιριού, σε ημερομηνία που δεν είναι γνωστή ακόμα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ