Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ για επίθεση στη Συρία: Όλοι να συμβάλλουμε στην αποκλιμάκωση

14.04.2018 | 16:18
Την ανάγκη όλη η διεθνής κοινότητα να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και ταυτόχρονα να ενισχύσει την προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Ταυτόχρονα καταδικάζει απερίφραστα όπως αναφέρει την χρήση χημικών όπλων. 

Διαβάστε την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών: 

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς. Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ