Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Προχωρούν ταχέως οι ΕΔ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

26.02.2019 | 18:55
Μετά τις τεράστιες ζημιές στο νησί, γέφυρες του στρατού, έρχονται να δώσουν τη λύση στους αποκλεισμένους κατοίκους. Μεταλλικά κομμάτια γεφυρών τύπου Μπέιλι, έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας, στις 15.30 το μεσημέρι.

Ένα μεγάλο κομβόι 12 στρατιωτικών οχημάτων μετέφεραν υλικό κατασκευής ικανό για να φτιαχτούν δυο στρατιωτικού τύπου γέφυρες, μήκους 25-30 μέτρων η καθεμία.

Όπως ανέφερε στο flashnews, ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Γρηγόριος Μπερτάκης, τα οχήματα και οι άνδρες που μεταφέρουν το υλικό, είναι από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στο Μάλεμε, θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, μία μέσα στο χωριό του Σκινέ και η άλλη στον ποταμό Ιάρδανο στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου. Οι εργασίες μάλιστα θα ξεκινήσουν από αύριο κιόλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι σε ετοιμότητα η αποστολή ακόμη δύο γεφυρών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, εκτάκτως στο νησί, έχει πάει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για να συντονίσει την κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες:Δείτε βίντεο με δηλώσεις ΥΕΘΑ:Με πληροφορίες από: Newsit.grFlash news / creta post 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ