Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ: Γενικός πρόξενος των Σκοπίων σε εκδήλωση με φόντο χάρτη με ελληνικά εδάφη

16.08.2017 | 10:52
Με ερωτηματικά βρίσκεται πλέον η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια στο τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, δεν έχει γίνει επίσημα αποδεκτή η ημερομηνία της επίσκεψης από την πλευρά της ΠΓΔΜ, ενώ δεύτερες σκέψεις γίνονται μετά και τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που έχουν γίνει από πολιτικό προσωπικό των Σκοπίων.

Ειδκότερα στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καταγγέλλεται η συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, "σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων".

Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

"Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα", συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

"Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της πΓΔΜ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες από παρουσία του Γεν Προξένου πΓΔΜ στο Τορόντο στην αλυτρωτική εκδήλωση Ilinden Picnic 2017 της οργάνωσης United Macedonians Organization of Canada η οποία είχε διαφημισθεί και στην εφημερίδα Toronto Star. Στο φόντο φαίνονται ο χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" και σημαία με αστέρι της Βεργίνας 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ