Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Υποκρισία κομμάτων απεριόριστη! Μέγα θέμα η στράτευση γυναικών τσιμουδιά για τα σοβαρά θέματα

29.12.2015 | 09:15
Μέγα λάθος του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να ανοίξει τώρα θέμα εθελοντικής στράτευσης γυναικών και ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων. Τα θέματα αυτά δεν είναι τα πρώτα που θα έπρεπε να μας απασχολούν σ΄ ότι έχει να κάνει με τις ΕΔ. Υπάρχουν πολλά και πολύ πιο επείγοντα που αναμένουν λύσεις.

Όμως προκαλεί τεράστια εντύπωση πως οι ιδέες Καμμένου προκάλεσαν επί 48ωρο τόσο μεγάλη συζήτηση και …κομματική ένταση! Μακάρι να είχε συμβεί το ίδιο για μια σειρά ζητημάτων που “καίνε” τους στρατιωτικούς και τις ΕΔ .Και με τα οποία κανένα ,μα απολύτως κανένα κόμμα δεν έδωσε την παραμικρή σημασία! Και σ΄ ότι έχει να κάνει με τα “κυβερνητικά κόμματα” δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Το θέμα όμως είναι με την αντιπολιτευση. Είτε αυτή του Σαμαρά,είτε η σημερινή του Τσίπρα.

Γιατί δεν φώναξαν με τόση ένταση όσο για το θέμα της στράτευσης γυναικών τα κόμματα όταν:

•Η τρόϊκα απαιτούσε και τελικά επέβαλλε περικοπές διάλυσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και στους στρατιωτικούς; Αντιθέτως νεοσύστατοι κομματικοί σχηματισμοί εξακολουθούν να λένε “να κόψουμε κονδύλια από την Άμυνα” κάθε φορά που απαντούν στο ερώτημα από που θα βρουν χρήματα για “τη σωτηρία της χώρας”.

•Που ήταν όταν οι δανειστές ζήτησαν και πέτυχαν περικοπές ακόμη 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Άμυνα με το τελευταίο μνημόνιο. Δεν ακούσαμε κανένα κόμμα να …μηνμονεύει αυτή τη περικοπή.

•Που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα βγαίνουν από τα ρούχα τους …για τη στράτευση γυναικών όταν γραφειοκράτες της τρόϊκας ζητούσαν την…κατάργηση της θητείας στις ΕΔ;

•Που είναι να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν όταν στρατιωτικοί λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να ντύσουμε και να ταϊσουμε τους νεοσύλλεκτούς μας; Γιατί απ΄ όλη αυτή τη φασαρία αυτή είναι η είδηση που προέκυψε και δημοσίευσε το Onalert.gr στηριζόμενη σε πληροφορίες από πολύ σοβαρούς στρατιωτικούς. Δεν άκουσαν τίποτα τα κόμματα;

•Κουφά ήταν επίσης όταν αξιοσέβαστοι Επίτιμοι Αρχηγοί κατήγγειλαν δημόσια μέσω Onalert.gr ότι έγιναν προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας! Τσιμουδιά δεν έβγαλαν όλοι οι έξαλλοι σήμερα κομματάρχες.

•Κάνουν πως δεν ακούν και δεν ξέρουν τα ποσοστά διαθεσιμότητας στις ΕΔ και ασχολούνται με τα ζητήματα των εξοπλισμών με πολιτικάντικο και …παγαπόντικο τρόπο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Δυστυχώς τα κόμματα , όλα ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουν τις ΕΔ ως ένα ακόμη μέσο για τα μικροκομματικά τους παιχνιδάκια και συμφέροντα. Αν είχαν στοιχειώδη σοβαρότητα δεν θα φώναζαν μόνο για τις απόψεις Καμμένου περί στράτευσης γυναικών και στρατιωτικών λυκείων. Θα έπρεπε να γίνονται έξαλλοι κάθε μέρα ,χρόνια τώρα για όσα έχουν γίνει στις ΕΔ. Αλλά πως να το κάνουν όταν αυτοί οι ίδιοι ψηφίζουν τα “μέτρα σωτηρίας” που μεταξύ άλλων επιβάλλουν την διάλυσή τους; 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ