Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ύποπτη για λογοκλοπή η Ούρσουλα! Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας στο στόχαστρο!

27.09.2015 | 09:39
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,είναι ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική . Με το σκάνδαλο της VW να έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την γερμανική αξιοπιστία παγκοσμίως,μόνο αυτό έλειπε στο Βερολίνο. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν είναι “εξ απορρήτων” της Μέρκελ.


Η ίδια δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και ζήτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Ανόβερου, από την οποία πήρε το διδακτορικό της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «να εξετασθεί η διδακτορική διατριβή της από μια ανεξάρτητη και ικανή επιτροπή».


Οι κατηγορίες, που αποκαλύφθηκαν σήμερα από το Der Spiegel και δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα μέσω του Ίντερνετ, διατυπώνονται από μια ιντερνετική πλατφόρμα, την "VroniPlag Wiki", που παρακολουθεί και καταγράφει τα κρούσματα λογοκλοπής σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, «στοιχεία λογοκλοπής βρέθηκαν σε 27 από τις 62 σελίδες» της διατριβής της φον ντερ Λάιεν που είχαν εξετασθεί μέχρι τότε, δηλαδή «μια αναλογία 43,5%», αναφέρει η VroniPlag.

Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Ντάνεμαν, καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, τον οποίο επικαλείται το Der Spiegel, «37 αποσπάσματα» αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες, όπως η επανάληψη φράσεων από ξένα κείμενα .
«Η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά», είπε ο Ντάνεμαν στην Sueddeutsche Zeitung.

Η Ούρσουλα δεν είναι η πρώτη .

Το 2011 ο υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε καταφύγει σε λογοκλοπή σε μεγάλα τμήματα της διδακτορικής διατριβής του. Η Ανέτε Σαβάν, υπουργός Παιδείας και στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου, αναγκάσθηκε να κάνει το ίδιο τον Φεβρουάριο του 2013.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ