Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση πυρομαχικών: Καταγγελία Μητσοτάκη στον Βούτση για συγκάλυψη

01.02.2018 | 16:20
Καταγγελία εναντίον της πρόεδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για μεθοδεύσεις προκειμένου να αποτραπεί ο έλεγχος της υπόθεσης πώλησης των πυρομαχικών από την Σαουδική Αραβία, κάνει με ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της Νέας Δημοκρατίας, η κα Χριστοδουλοπούλου,  επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως.

O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως πρωτοφανή την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.

Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας


  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ