Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες - Νέα επίθεση από την Άγκυρα

20.04.2018 | 12:53
 Με αφορμή την απόφαση για τον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. Το τουρκικό ΥΠΕΞ λέει ότι αποδείχθηκε πως η χώρα μας προστατεύει πραξικοπηματίες.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει αναφέροντας ότι αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Επιμένει ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα, επανειλημμένα αρνήθηκε την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν την δημοκρατία.

Και καταλήγει αναφέροντας ότι η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ