Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΝ: Υψηλή η διαθεσιμότητα των πλοίων στον Στόλο

02.02.2016 | 20:06
Τις άοκνες προσπάθειες των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για να διατηρούν τις μονάδες του στόλου σε υψηλή διαθεσιμότητα, εξήρε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Γιακουμάκης, σε συζήτησ που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διαχειρίζεται το ΓΕΝ και παρά τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό είναι 75%, υπενθυμίζοντας ότι στην πρόσφατη τελευταία άσκηση ″ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ″, συμμετείχαν 70 πλοία. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της συνέντευξης, υπενθυμίζοντας ότι σε μεγάλης κλίμακας άσκηση που διεξήχθη προ ολίγων μηνών συμμετείχαν 72 πλοία.

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που γίνονται τώρα δευτερεύουσες εργασίες συντήρησης φρεγατών, κατασκευάζεται επίσης, ένας εξομοιωτής αντιμετώπισης διαρροών σε πλοία, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται σε 250.000 ευρώ, ενώ στην ελεύθερη αγορά το κόστος ενός καινούργιου εξομοιωτή ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 2 πυραυλάκατων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το επιπλέον κόστος για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ανέλθει σε 40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 22,5 εκατ. αφορούν σε αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και τα 17,5 εκατ. σε υλικά. Ο αρχηγός ΓΕΝ διαβεβαίωσε για την πλήρη εξασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για να καταστούν πτητικά τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion με το πρώτο να εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πληρωμή από την ΕΕ 18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αφορά στα έξοδα του Πολεμικού Ναυτικού για τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ