Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ζαχάροβα: Σε καλό δρόμο η Ρωσοτουρκική συνεργασία στη Συρία

29.09.2016 | 13:22
Η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία στη Συρία είναι όλο και πιο εποικοδομητική, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ( Maria Zakharova). 

"Τώρα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο που έχει περάσει από τότε που οι ρωσοτουρκικές σχέσεις είχαν ψυχρανθεί, υπάρχει μια τάση ότι η συνεργασία με την Τουρκία για το συριακό θέμα θα είναι εποικοδομητική. Όσον αφορά την ανησυχία που έχουμε σε θέματα για τα οποία δεν συμφωνούμε επίσης θα συζητήσουμε εποικοδομητικά", δήλωσε η Ζαχάροβα σε μια συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Russia-Grece2016.ru website.

Η Ρωσία και η Τουρκία ξεκίνησαν τις προσπάθειες συμφιλίωσης αυτό το καλοκαίρι μετά από την απολογία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 πάνω από τη Συρία.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τις ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 22 Σεπτεμβρίου ενώπιον του ΟΗΕ, οι Κέρι και Λαβρόφ διαφώνησαν έντονα για τη Συρία, με τις ΗΠΑ να απαιτούν από τη Μόσχα "να καθηλώσει στο έδαφος" τα συριακά αεροσκάφη και να απαγορεύσει στη Δαμασκό να βομβαρδίζει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και άμαχους.

Πηγή: sputniknews.com

Μετάφραση Onalert 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ