OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ερώτηση του Ποταμιού: Για τις εκλογές στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της ΠΑ(ΕΑΑΑ)

19/11/2018 - 14:25
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΑΑΑ).

Για τις εκλογές που διεξάγονται με ευθύνη της ΕΑΑΑ και με την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, υπάρχουν καταγγελίες από ανώτατα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από την ΕΑΑΑ, για την ομαλή λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας, έτσι ώστε να προκύψει αξιόπιστο και αδιάβλητο αποτέλεσμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Ερωτηματικά για το αδιάβλητο των εκλογών στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της ΠΑ(ΕΑΑΑ)

Στις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), με την ευθύνη της ΕΑΑΑ και με την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με το ν.1142/2002. Ωστόσο, από πρώην ανώτατα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) υπάρχουν καταγγελίες, ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από την ΕΑΑΑ, για την ομαλή λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας, έτσι ώστε να προκύψει αξιόπιστο και αδιάβλητο αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, από τα έντεκα (11) μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΑΑΑ τα δέκα (10) είναι και πάλι υποψήφια για τις εκλογές. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) αποτελεί και την εκλογική επιτροπή, αφού το ΥΠΕΘΑ ως προϊστάμενη αρχή της εκλογικής διαδικασίας, δεν έχει διορίσει ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή, η οποία θα αναλάμβανε την όλη διαδικασία, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Επιπροσθέτως, δεν έχει δημοσιευθεί το πρακτικό απόφασης των εκλογών, προκειμένου το εκλογικό σώμα να λάβει γνώση των θέσεων των μελών του ΔΣ επί της εκλογικής διαδικασίας.

Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί τόσο το γεγονός του μη διορισμού δικαστικών αντιπροσώπων, όσο και η έλλειψη ενημέρωσης των υποψηφίων, ως προς το δικαίωμα των αντιπροσώπων τους να παρευρίσκονται στο άνοιγμα της κάλπης, όπως προβλέπει ο ν.1142/2002 άρθρ. 10 παρ. 11.

Τέλος, τα πρώην ανώτατα στελέχη της ΠΑ καταγγέλλουν την απουσία ανεξάρτητης γραμματειακής υποστήριξης της Κ.ΕΦ.Ε για την πρωτοκόλληση, διαχείριση και σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων, τη μη ανακοίνωση για τις εφορευτικές επιτροπές των τμημάτων και των παραρτημάτων της ΕΑΑΑ, τη μη ενημέρωση του εκλογικού σώματος για την παραλαβή των εκλογικών καταλόγων από τους υποψήφιους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, καθώς και τη μη ύπαρξη διαδικασίας ένστασης μετά την κύρωση των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα βρίσκονται έως της 15/11 στα εκλογικά τμήματα.

Δεδομένου ότι από τα 15000 μέλη της ΕΑΑΑ ψηφίζει μόλις το 15%, κυρίως εξαιτίας της απόστασης και της οικονομικής αδυναμίας μετακίνησης των μελών του.
Δεδομένου ότι οι καταγγελίες των ανωτάτων αποστράτων αξιωματικών που αναφέρονται παραπάνω λειτουργούν αποτρεπτικά για τη συμμετοχή των μελών της ΕΑΑΑ στην εκλογική διαδικασία, καθώς δεν διασφαλίζουν αδιάβλητα αποτελέσματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει πάρει το ΥΠΕΘΑ τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευθεί το αδιάβλητο των εκλογών της ΕΑΑΑ που θα πραγματοποιηθούν την 25 Νοεμβρίου;
  2. Με ποιους τρόπους το ΥΠΕΘΑ θα φροντίσει για τη μέγιστη συμμετοχή των μελών της ΕΑΑΑ στην εκλογική διαδικασία;

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΕΚΛΟΓΕΣΠΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠΟΤΑΜΙ

Related Posts

SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1944 oι Γερμανοί εξαπολύουν την τελευταία μεγάλη τους αντεπίθεση στις Αρδέννες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ζελένσκι και Μερτς – Συζητήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Top News

Δημοσκόπηση Alco: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δίκιο στους αγρότες δίνουν 8 στους 10

Κόνι Μεταξά: «Είχα την ταμπέλα της ατάλαντης - Μου πήρε πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταλάβω ότι δεν είναι αλήθεια»

Ο Τριαντάφυλλος για την κατάσταση του γάμου του: «Είμαστε πολύ ωραία, όπως ο Καρβέλας με τη Βίσση»

Μαρία Καρυστιανού: «Είμαι στην πρώτη γραμμή οργάνωσης κινήματος που μπορεί να γίνει κόμμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert