Τα μυστικά κονδύλια,ο Μπεγλίτης και το ξήλωμα…του πουλόβερ!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πόσες φορές έχετε ακούσει για “μυστικά κονδύλια” που κάποια υπουργεία “μοιράζουν” σε δημοσιογράφους. Πολλές φορές…

Πόσες φορές έχετε ακούσει υπουργούς οι οποίοι μόλις απομακρυνθούν από τη θέση τους,βγαίνουν λάβροι να καταγγείλουν τα συμφέροντα που έπληξαν με τη βαθυστόχαστη πολιτική τους και …γι΄ αυτό έχασαν την υπουργική καρέκλα.Πολλές φορές…

Πόσες φορές μάθατε ένα όνομα;Καμία!

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου,ακόμη και την πιο υπανάπτυκτη,τέτοιες κουβέντες από πολιτικούς θα είχαν προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης. Η Ελλάδα όμως είναι μία ειδική περίπτωση…

Θα έπρεπε να προκαλέσουν και την παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων,της ΕΣΗΕΑ. Αυτή η αντίδραση ήρθε χθες με πολλές μέρες καθυστέρηση και αφού χρειάστηκε μία μεγάλη ομάδα στρατιωτικών συντακτών -22 τον αριθμό- να ζητήσουν από το σωματείο τους να κινητοποιηθεί με νομικές διαδικασίες εναντίον του καταγγέλοντος αυτή τη φορά κ.Πάνου Μπεγλίτη.

Τελικά η ΕΣΗΕΑ προχώρησε στην έκδοση μιας -κατά τη γνώμη μας- χλιαρής ανακοίνωσης που προστίθεται στον “χαρτοπόλεμο” ανακοινώσεων για ανάλογες περιπτώσεις. Τίποτα παραπάνω. Όπως κάνει και στο θέμα της βιομηχανίας αγωγών κατά δημοσιογράφων,του πιο αποτελεσματικού μέτρου λογοκρισίας.Θα το ζήλευαν και οι συνταγματάρχες της Χούντας,αγαπητοί μου.

Αν ένας δημοσιογράφος δει σε μία τράπεζα έναν πολιτικό να μπαίνει με δυο σακκούλες σκουπιδιών και να αδειάζει στο γκισέ …τούβλα,στην Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να γράψει το λογικό:”μα που τα βρήκε”; Θα “φάει” αγωγή πολλών εκατομμυρίων και πιστέψτε μας θα τη χάσει!!! Τουλάχιστον πρωτόδικα. Μέχρι να φθάσει στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο ,μπορεί και να έχουν περάσει έξι ,επτά ή και οκτώ χρόνια κατά τα οποία ο δημοσιογράφος είναι όμηρος της αγωγής και ο πολιτικός ελεύθερος να …βγάζει τα “σκουπίδια” στις τράπεζες. Το παράδειγμα μπορεί να είναι φανταστικό αλλά η ουσία του θέματος δεν απέχει και πολύ απ΄ αυτά που συμβαίνουν.

Αντιθέτως,οι πολιτικοί όποτε θελήσουν είναι ελεύθεροι να λένε ότι θέλουν. Για “μυστικά κονδύλια” και “λίστες δημοσιογράφων”, για “μαύρο χρήμα” και διαπλοκή. Όλα αυτά ασφαλώς και υπάρχουν με την ανοχή και την …παρότρυνση της εκάστοτε εξουσίας! Γιατί τα “μυστικά” και τα “μαύρα” κάποιος τα δίνει.

Όλα αυτά τα χρόνια που κανείς δεν τολμά να τραβήξει την άκρη της κλωστής και ν’ αρχίσει να ξηλώνεται …το πουλόβερ. Τα όσα είπε ο κ.Μπεγλίτης,είναι μια ακόμη ευκαιρία. Κι επειδή η ΕΣΗΕΑ δεν φαίνεται διατεθειμένη να τραβήξει τη κλωστή,ας το κάνουν αυτοί οι 22 συντάκτες του ΥΕΘΑ. Ο κ.Μπεγλίτης είναι εδώ ,όπως δήλωσε για να μας απαντήσει.Ας του δώσουμε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή του και έξω από τα τηλεοπτικά στούντιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Εγώ είμαι εδώ»,λέει ο Μπεγλίτης για απαντήσεις σ΄ όσα κατήγγειλε.Η ΕΣΗΕΑ και η Δικαιοσύνη που είναι;