Ταξίαρχος εξηγεί γιατί ο ΥΕΘΑ δεν μπορεί να κόψει κανένα «ομφάλιο λώρο»

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ
Ταξίαρχος ε.α

Σαν αντίδραση στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ έξω από το ΥΕΘΑ, ο Υπουργός κ. Μπεγλίτης επέλεξε την απαξίωση και την προσβολή τους με προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από τον πολιτικό κόσμο.
 
Οι δηλώσεις του δείχνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο πόσο οι αρχές του απέχουν από τις αρχές του περιβάλλοντος, του οποίου ορίσθηκε από την Πολιτεία να ηγηθεί και πόσο λίγο γνωρίζει, τιμά και σέβεται τους άνδρες, στους οποίους η Πολιτεία τον έταξε πολιτικό προϊστάμενο.
 
Οι αρχές με τις οποίες γαλουχούνται και ανδρώνονται οι Έλληνες Αξιωματικοί είναι να έχουν την Πατρίδα πάνω από τις οικογένειές τους, ακόμη και από την ίδια τη ζωή τους.  Και επιπλέον σαν Διοικητές σε οποιοδήποτε επίπεδο Διοικήσεως θα πρέπει :
  •       Κύριο και αυστηρά προσωπικό μέλημά τους να έχουν το ηθικό των ανδρών, με τους οποίους θα κληθούν να εκτελέσουν την αποστολή τους.

·         Να τους τιμούν, να τους σέβονται και να καταλογίζουν κάθε επιτυχία της ομαδικής τους προσπάθειας σ’  εκείνους και κάθε αποτυχία στους εαυτούς τους.
·         Σε περίπτωση αποτυχίας να αναλαμβάνουν ευθαρσώς τις ευθύνες τους και όχι να προσπαθούν να τις μεταβιβάσουν, ειδικά σε υφισταμένους τους,  και να ψάχνουν τις αιτίες, ξεκινώντας πάντα από το τι δεν έκαναν καλά οι ίδιοι, για να μη το επαναλάβουν.
 
Αυτές είναι οι αρχές, πάνω στις οποίες χτίζεται η προσωπικότητα του Έλληνα Αξιωματικού. Είναι οι αρχές που τον κάνουν να ξεχωρίζει σε ό,τι κάνει μέσα ή έξω από την Πατρίδα στην ενέργεια ή στην αποστρατεία του.
 
Είναι οι αρχές με τις οποίες ο Έλληνας Αξιωματικός ζει μέχρι να κάνει το τελευταίο του ταξίδι τυλιγμένος στη γαλανόλευκη, τον μόνο «ομφάλιο λώρο» που τον συνδέει μόνο με τον Κώδικα Τιμής του Έλληνα Στρατιώτη και που κόβεται μόνο εκείνη την ύστατη ώρα και παραδίδεται στην οικογένειά του.
 
Ο κ. Μπεγλίτης όμως φαίνεται να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον όρο «ομφάλιος λώρος». Πρόβλημα που ίσως να χρήζει και κάποιας ψυχολογικής διερεύνησης !
 
Όταν μιλά για τους Αξιωματικούς, αναφέρεται συχνά στους «ομφάλιους λώρους» που πρέπει να κοπούν : παλαιότερα είχε μιλήσει για ομφάλιο λώρο των Αποστράτων με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ενώ αυτή τη φορά μίλησε για ομφάλιο λώρο των εν Ενεργεία συναδέλφων με τους Αποστράτους. Και μάλιστα τον τελευταίο τον έκρινε και επικίνδυνο που πρέπει να κοπεί με κάθε τρόπο !!!
 
Και τούτο, επειδή αρνείται πεισματικά να δεχθεί για τα στελέχη των ΕΔ το δικαίωμα να αισθάνονται ότι και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτιι του, και να αντιδρούν στις πολιτικές επιλογές που έχουν προδώσει απροκάλυπτα τις προσδοκίες του.
 
Αρνείται μυωπικά να δεχθεί ότι τα στελέχη των ΕΔ, παραδοσιακοί Έλληνες οικογενειάρχες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν πλέον τη δύναμη να σπάνε ταμπού, να ξεπερνούν αγκυλώσεις, και να κρίνουν την εξουσία σαν ελεύθεροι άνθρωποι, όπως όλοι οι Έλληνες. Ότι δεν είναι διατεθειμένοι ν’ ανέχονται πλέον αυτό τον προσβλητικό τρόπο αντιμετώπισής τους από την Πολιτεία ούτε τη «βολική» απομόνωσή τους από τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό,  αλλά ούτε και τον αποκλεισμό τους από τα δρώμενα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.
 
Ταπεινή άποψη του γράφοντος είναι ότι επικίνδυνη δεν είναι η παρουσία κανενός από τους «ομφάλιους λώρους» που φοβάται ο κ. Μπεγλίτης.
 
Επικίνδυνη είναι η (συνειδητή 😉 ΑΠΟΥΣΙΑ  «ομφάλιου λώρου» του ίδιου με τα στελέχη των ΕΔ. Απουσία, που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστούμε ότι κατά τις σημερινές κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει η Πατρίδα μας, οι ΕΔ έχουν ως πολιτικό προϊστάμενο έναν άνθρωπο, που με κάθε αφορμή εκδηλώνει απέναντι στα στελέχη τους ανομολόγητα σύνδρομα με ανεξήγητο πάθος.
 
Έναν άνθρωπο παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ στην πολιτική ηγεσία των ΕΔ.
 
Έναν άνθρωπο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τη χώρα μας από τη θέση που την υπηρετεί(;).
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«ΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ