«Το αίμα της Σμύρνης θα σας βαραίνει»

ΒΛΑΣΣΗΣ ΑΓΚΤΖΙΔΗΣ-Ιστορικός

Η αθώωση των ενόχων της Μικρασιατικής Καταστροφής έρχεται στην πλέον κατάλληλη ιστορική στιγμή για να τονίσει ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κλεφτών και αρματωλών (δωσίλογων δηλαδή) , όπου κανείς απ’ αυτούς που διαχειρίζεται εξουσία δεν πληρώνει εν τέλει για τα ανομήματά του. Ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της απόλυτης διαφθοράς -σε όλα τα επίπεδα- με τους πλέον αθώους ηγέτες!!!
 
Όλη η διαδικασία ανέδειξε
α) την ύπαρξη παραδικαστικών ακροδεξιών κυκλωμάτων εμφυλιοπολεμικής νοοτροπίας που μεταχειρίστηκαν ανήθικα μέσα
β) την αφασία και την αδιαφορία της συντριπτικής πλειονότητας όσων ομνύουν στο έθνος και στην πατρίδα, που ανέχθηκαν και δεν κατάγγειλαν με κάθε τρόπο τη διαδικασία και τις μεθοδεύσεις
γ) την περιφρόνηση προς τους απογόνους των θυμάτων (είτε Μικρασιατών και Ποντίων, είτε των σκοτωμένων στρατιωτών).
 
Συμπέρασμα:
 
όσοι νόμιζαν ότι μ΄ αυτό τον τρόπο έκλειναν ιστορικές εκκρεμότητες, λάθεψαν. Λάθεψαν γιατί πίστεψαν ότι ο ελληνικός λαός και ειδικά όσοι διατηρούν την ιστορική μνήμη για εκείνα τα γεγονότα, έχουν υποστεί λοβοτομή.
 
Μ’ αυτή την προσβολή που δέχτηκε ο ελληνισμός της καθ’ ημάς Ανατολής από τους αχρείους κληρονόμους του «Οίκαδε» και της Μικράς πλην εντίμου Ελλάδος» ξεκινά αναπόφευκτα ένας νέος κύκλος σύγκρουσης.
 
Το αίμα της Σμύρνης, της Ιωνίας και του Πόντου θα βαρύνει εσαεί αυτούς που τόλμησαν να αθωώσουν τους εγκληματίες μ’ αυτη την παρακρατική μεθόδευση.