Γ.Τσιτσιλιάνος: Ποιο είναι το επόμενο βήμα του Ερντογάν ;

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις που συμβαίνουν σχετικά με τα εθνικά μας θέματα σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό / προσφυγικό και τώρα προστέθηκε και ο κορονοϊός , ο οποίος συνδέεται άμεσα με την αποτρεπτική μας ικανότητα, Συγκεκριμένα :

Είναι γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο διεστραμμένης λογικής που είναι αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του ένα λογικό άτομο όσο καλή διάθεση και να έχει .

Δημιουργούνται εύλογα τα ερωτήματα :

Εκτιμώ ότι οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας είχαν και έχουν διπλό στόχο :

Ο ένας ήταν να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναδιαπραγματευτεί την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016 ως προς το οικονομικό στοιχείο , σε συνδυασμό με την συμβολή της να βάλει πλάτη στο Ιντλίμπ της Συρίας .

Ο δεύτερος ήταν και συνεχίζεται να υφίσταται ,και λογικά θα κρατήσει για το επόμενο διάστημα , να δοκιμάσει την αντοχή μας και παράλληλα να δημιουργήσει ρήγματα και κόπωση στην αμυντική μας θωράκιση .

Η ιστορία δε με τον κορονοϊό τον βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει από τώρα να λάβουμε τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα για την προφύλαξη του προσωπικού μας που βρίσκεται στις επάλξεις στον αέρα , την ξηρά , την θάλασσα , από τον ιό .

Εκτιμώ ότι αυτή η κατάσταση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε στο σημείο «μηδέν » . Δηλαδή στο σημείο που δεν θα μπορέσουμε όσο λογική , ψυχραιμία και να έχουμε να μην απαντήσουμε .

Επίσης, είναι ύποπτο όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί στον Έβρο , μου μοιάζει σαν θέατρο που οδηγεί στο πουθενά από Τουρκικής πλευράς , αν αυτό το φαινόμενο το δούμε λογικά .Ίσως πρόκειται για μία αμυντική παραπλάνηση που ενδεχομένως οφείλουμε να την έχουμε στα υπόψη στην αμυντική μας σχεδίαση .

Τέλος , εκτιμώ ότι λογικά εντός των μεταναστών έχουν παρεισφρήσει κατευθυνόμενα άτομα από την Άγκυρα στα ακριτικά νησιά μας και όχι μόνο , και , συνεπώς οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει .

Ο Ερντογάν θα χτυπήσει στο προσεχές διάστημα εφόσον οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ΗΠΑ του φερθούν χαλαρά .