OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΑΠΟΨΗ

«Τα χειρότερα έρχονται» – Τι λέει ο Michael Rubin για τις εκλογές στην Τουρκία και τον Ερντογάν

19/05/2023 - 08:22
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρώτος γύρος των εκλογών στην Τουρκία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με προβάδισμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός αναλυτής Michael Rubin προβλέπει ότι «τα χειρότερα έρχονται» για την γειτονική χώρα, καθώς οδεύει για τον δεύτερο γύρο.

Σε άρθρο του στο 19fortyfive, ο Michael Rubin προβλέπει νίκη του Ερντογάν στον β’ γύρο των εκλογών, ενισχύοντας τον ρόλο του στο τιμόνι της Τουρκίας. 

Τονίζει ότι οι εκλογές στην Τουρκία δεν είναι παρά μια «βιτρίνα», όπως και στο Ιράν, αφού δεν επικρατεί «πραγματική δημοκρατία». Προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να «προετοιμαστούν για δύσκολες καταστάσεις».

Χαρακτηρίζει τον Ερντογάν ως τον «πιο διεφθαρμένο ηγέτη της Τουρκίας», ο οποίος μάλιστα ανταγωνίζεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Κιμ Γιουνγκ-ουν και τον Αλί Χαμενεΐ, τον Μασούντ Μπαρζανί για να είναι «ο πιο διεφθαρμένος άνθρωπος στον κόσμο».

«Ο Ερντογάν θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο»

Υπενθυμίζει ότι η πολιτική καριέρα του στην Τουρκία ξεκίνησε με δεκάδες σκάνδαλα διαφθοράς, γεγονός που τον έχει οδηγήσει, μετά από δεκαετίες στην εξουσίας σε ένα «καθεστώς ατιμωρησίας». «Είναι πιθανό ότι με το νέο αίσθημα ατιμωρησίας του, τα φημισμένα ευρήματα υδρογονανθράκων της Μαύρης Θάλασσας και το αέριο που λεηλατήθηκε από τα κυπριακά ύδατα, ο Ερντογάν θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Οι οικονομικές πολιτικές του Ερντογάν έχουν «γονατίσει» την οικονομία της Τουρκίας και είναι «ανίκανος» να αναγνωρίσει και να διορθώσει τα λάθη του, φέρνοντας έτσι «στο χείλος του γκρεμού» τον τουρκικό λαό.

Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν αμφισβητεί ανοιχτά τη νομιμότητα της Συνθήκης της Λωζάνης. «Καθώς πλησιάζει τα εκατό χρόνια της, όχι μόνο η ρητορική του αλλά και οι πράξεις του θα γίνονται πιο ακραίες», τονίζει. Με την εθνικιστική και ακραία ρητορική στην Τουρκία να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια «το μόνο ερώτημα είναι αν στόχος της Τουρκίας θα είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Συρία, το Ιράκ ή η Αρμενία».

Τέλος, προειδοποιεί ότι οι ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ θα γίνουν ακόμα χειρότερες με μια νέα θητεία του Τούρκου προέδρου, ενώ παράλληλα η Άγκυρα θα επιχειρήσει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Tags: ΕΕΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΥΠΡΟΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Πούτιν - Λουκασένκο
ΑΠΟΨΗ

Άποψη: Η θλιβερή μοίρα της Λευκορωσίας

02/06/2023 - 10:54
Kinzhal
ΑΠΟΨΗ

Kinzhal: Τι σηματοδοτεί η αναχαίτιση των ρωσικών πυραύλων από τα ουκρανικά Patriot

31/05/2023 - 06:24
Wagner
ΑΠΟΨΗ

Wagner και Σουδάν: Οι δουλειές του Πριγκόζιν, η εξόρυξη χρυσού και ο οπορτουνισμός των Ρώσων

20/04/2023 - 11:10

Διαβάστε Επίσης

Εμφύλιος στο Σουδάν: Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ στρατού και των ανταρτών RSF

Μπλίνκεν: Στρατηγική ήττα του Πούτιν ο πόλεμος στην Ουκρανία [vid]

ΜΕΔΟΥΣΑ 13: Ξεκίνησε η προετοιμασία της Διακλαδικής Άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου

L-SAM: Η Ν.Κορέα δοκίμασε επιτυχώς την «απάντηση» στους βαλλιστικούς πυραύλους του Κιμ Γιόνγκ Ουν [vid]

Έφυγε από τη ζωή ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος

Rafale: Το 15ο γαλλικό μαχητικό παραλαμβάνει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία

Μπερντιάνσκ: Έκρηξη στο υπό ρωσικό έλεγχο ουκρανικό λιμάνι [vid]

K2: Η Σεούλ δίνει 1.46 δισεκ. δολάρια για την μαζική παραγωγή στους «Μαύρους Πάνθηρες»

Top News

Οι πέντε από τις πιο επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις τροφών με φάρμακα

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Ποιοι ΑΦΜ υποβάλλουν αίτηση και πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για όλους

Forbes: Rihanna, Taylor Swift, Beyonce ψηλά στη λίστα με τις πιο πλούσιες γυναίκες στις ΗΠΑ

ΕΟΠΥΥ: Τσουχτερά πρόστιμα στους γιατρούς που συνταγογράφησαν Ozempic για «αδυνάτισμα»

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert