10 δις για άρματα μάχης LEO,δίνουν οι Σαουδάραβες στους Γερμανούς

Η Σαουδική Αραβία άρχισε συνομιλίες με τη Γερμανία για την αγορά 600-800 τεθωρακισμένων Leopard 2. Αυτό γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Το υπουργείο Άμυνας του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και Γερμανική εταιρία κατασκευής είχαν ήδη συνάψει κατ αρχήν συμφωνία για την αγορά περίπου 300 τεθωρακισμένων αυτού του τύπου- κάτι που ήταν γνωστό.Ωστόσο η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές γράφει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για υπερδιπλάσιο αριθμό. Μάλιστα η συζήτηση για το κλείσιμο της συμφωνίας απέκτησε όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό χαρακτήρα, αναφέρεται. Κατά του συμβολαίου τάχθηκαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ενώ στηνν κυβέρνηση υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Από το 1980 η κυβέρνηση της Γερμανίας απαγόρευε στις εταιρείες της χώρας να προμηθεύουν τεθωρακισμένα στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής λόγω του φόβου ότι τα τεθωρακισμένα θα χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή γενικευμένου πολέμου κατά του Ισραήλ.
 Η συμφωνία για την πρώτη δόση των 300 τανκς είναι έτοιμη για υπογραφή.Οι Σαουδάραβες θέλουν την όλη συμφωνία έτοιμη τον Ιούλιο, όταν αρχίζει η γιορτή του Ραμαζανιού, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Αν υπάρξει συμφωνία για  800 τανκς, η συμφωνία θα είναι αξίας 10 δισ. ευρώ ($ 12.6 δισεκατομμύρια), και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών για τη γερμανική αμυντική βιομηχανία, ανέφερε η Bild am Sonntag.
.