125 πτητικές δοκιμές για το F-35,σ΄ ένα μήνα.

Από την τελευταία ενημέρωση για τις πτητικές δοκιμές του προγράμματος F-35 που δημοσιοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου, τα αεροσκάφη F-35 Lighting II της Lockheed Martin [NYSE:LMT] έχουν πραγματοποιήσει επιτυχώς 125 πτητικές δοκιμές, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των πτήσεων για το έτος στις 331.

:
• Το πρόγραμμα F-35 πραγματοποίησε τις περισσότερες πτήσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί σε μια μέρα (6 Μαΐου), όταν ένας συνδυασμός από συνολικά οκτώ πτητικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν στις τρείς εγκαταστάσεις για πτητικές δοκιμές του προγράμματος. (Αεροπορική Βάση Edwards, Καλιφόρνια, Fort Worth, Τέξας και στην Αεροπορική Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον ποταμό Patuxent, Md.)

• Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ενέταξε στον στόλο της το πρώτο από τα 1,763 προγραμματισμένα F-35 Lighting II μαχητικά αεροσκάφη παραγωγής με χαρακτηριστικά απόκρυψης (stealth), όταν το αεροσκάφος με τον κωδικό σειράς AF-7 παραδόθηκε στην Αεροπορική Βάση Edwards της Καλιφόρνια, στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που παραδόθηκε από την παρτίδα χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής (LRIP).

• Το πρώτο F-35A αεροσκάφος παραγωγής που θα παραδοθεί στην Αεροπορική Βάση Eglin, Fl., πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 6 Μαΐου. Το αεροσκάφος, με τον κωδικό σειράς AF-8, θα παραδοθεί στο Eglin, για την εκπαίδευση των πιλότων και τον τεχνικών αργότερα μέσα στο χρόνο. Αυτό το μαχητικό είναι το πρώτο αεροσκάφος που πραγματοποιεί πτήση από τη δεύτερη παρτίδα αεροσκαφών χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής (LRIP).

• Το δεύτερο F-35C ναυτικής έκδοσης (CV), γνωστό ως CF-2 ολοκλήρωσε τη πρώτη του πτήση στις 29 Απριλίου. Αργότερα αυτό το μήνα έχει προγραμματιστεί η παράδοσή του στον στόλο δοκιμών F-35 στην Αεροπορική Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Ποταμό Patuxent, Md.

• Το πρόγραμμα κατέγραψε την 300η πτήση στην φάση της Ανάπτυξης και Επίδειξης Συστημάτων (System Development & Demonstration) για το 2011 στις 6 Μαΐου. 

• Στη  βάση Edwards, τα F-35 της έκδοσης συμβατικής απογείωσης / προσγείωσης (CTOL) ξεπέρασαν το στόχο των 250 πτήσεων στις 5 Μαΐου. Τα πρώτα αεροσκάφη δοκιμών, AF-1 και AF-2, έφτασαν εκεί στις 17 Μαΐου 2010.

• Δύο ακόμα αεροσκάφη F-35B βραχείας απογείωσης / καθέτου προσγειώσεως (STOVL), τα BF-3 και BF-4 πραγματοποίησαν με επιτυχία τις πρώτες κάθετες προσγειώσεις τους. Το BF-4 πραγματοποίησε την αποστολή του στις 27 Απριλίου και το BF-3 στις 29 Απριλίου. Τα αεροσκάφη STOVL έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 94 κάθετες προσγειώσεις το 2011.

Τα παρακάτω αξιοσημείωτα στοιχεία καλύπτουν τις συνολικές δραστηριότητες πτητικών δοκιμών από τις 31 Μαρτίου, και τα συνολικά αθροιστικά στοιχεία για το 2011:

• Τα αεροσκάφη συμβατικής απογείωσης / προσγείωσης F-35A (CTOL) πραγματοποίησαν 57 πτήσεις. Το 2011, τα αεροσκάφη CTOL έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις 146 φορές.

• Τα αεροσκάφη βραχείας απογείωσης / καθέτου προσγειώσεως (STOVL) πραγματοποίησαν 43 πτήσεις. Το 2011, τα αεροσκάφη STOVL ολοκλήρωσαν 144 πτήσεις και 84 κάθετες προσγειώσεις.

• Τα αεροσκάφη ναυτικής έκδοσης F-35C (CV) πραγματοποίησαν 25 πτήσεις. Το 2011, τα αεροσκάφη CV πραγματοποίησαν πτήσεις 41 φορές.

• Από το ξεκίνημα των πτητικών δοκιμών τον Δεκέμβριο 2006 μέχρι την Τρίτη, τα αεροσκάφη F-35 έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις 878 φορές.