18 μαχητικά F-16,πουλάει η Lockheed Martin στο Ιράκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «πολύ κοντά» στην πώληση 18 μαχητικών αεροσκαφών F16 στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο στρατηγός Ρας Χάντι, διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που σταθμεύουν στο Ιράκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο. 

   

Το Ιράκ είχε παγώσει στις αρχές του έτους μια συμφωνία ύψους άνω των 4,2 δις δολαρίων μετά τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, αλλά οι προοπτικές της σύμβασης είναι τώρα «πολλά υποσχόμενες», είπε ο στρατηγός. 

   

Το Ιράκ θα μπορούσε υπο όρους να παραγγείλει συνολικά 36 αεροσκάφη, υπογράμμισε. 

   

«Ολοι οι άνθρωποι με τους οποίους μιλώ στους κόλπους της ιρακινής κυβέρνησης είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για την σωστή επιλογή για αυτούς. Είμαστε λοιπόν πολύ ενθαρρυμένοι από αυτές τις δηλώσεις και έχουμε την αίσθηση ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή» της συμφωνίας, δήλωσε ο στρατηγός Χάντι. 

   

Τα αεροσκάφη, που κατασκευάζονται από την Lockheed στο Τέξας, χρειάζονται δύο χρόνια για να συναρμολογηθούν, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός του στρατού, εκτιμώντας ότι το πρώτο αεροσκάφος θα μπορούσε να παραδοθεί στα τέλη του 2013 ή αρχές του 2014.