20 δις δολάρια σε παραγγελίες όπλων περιμένει φέτος η Ρωσία

 Ρωσικές εταιρίες του τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας και οπλικών συστημάτων αναμένουν παραγγελίες που θα ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια εφέτος, λόγω κυρίως της απόφασης του Κρεμλίνου να προχωρήσει σε ένα ευρύ εκσυγχρονισμό των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, δήλωσε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος σήμερα.

   

Η ανανέωση του στόλου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας αποτελεί την μερίδα του λέοντος των παραγγελιών, επισήμανε ο Αντρέι Ρέους, γενικός διευθυντής της Obrononprom, της (κρατικής) ρωσικής εταιρίας που είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες πωλήσεις και αγορές όπλων ση χώρα.

   

Η Αμπρόνανμπραμ έχει ήδη λάβει παραγγελίες ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αναμένει πως η συνολική τους αξία θα ξεπεράσει, ως τον Δεκέμβριο, τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

   

Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει παραγγείλει 450 επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα, 20 μαχητικά αεροσκάφη, 100 μεταγωγικά Il-76 και 10 βαρέα μεταγωγικά An-124, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

   

Οι παραδόσεις στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα αρχίσουν αμέσως και η παραγωγή θα κορυφωθεί την περίοδο 2015-2020, δήλωσε ο Μιχαήλ Παγκόσιαν, εκπρόσωπος της εθνικής αεροπορικής κατασκευαστικής εταιρίας, σε ομιλία του στην έκθεση όπλων MAKS-2011 στην Μόσχα. Πρόσθεσε ότι και οι πολιτικές αεροπορικές εταιρίες προέβησαν σε σημαντικές παραγγελίες εφέτος.

  

  Η ρωσική αεροπορική εταιρία Utair έκανε μια από τις μεγαλύτερες παραγγελίες εφέτος, ανακοινώνοντας ότι αγοράσει 40 ελικόπτερα Mi-171.

   

Η αεροδιαστημική βιομηχανία της Ρωσίας είχε πληγεί έντονα την δεκαετία του 1990 λόγω της αδυναμίας της την περίοδο εκείνη να παράγει ανταγωνιστικά διεθνώς αεροσκάφη και λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Όμως πλέον οι εταιρίες του κλάδου επεκτείνουν την παραγωγή τους λόγω της ζήτησης από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και αναπτυσσόμενα κράτη.