SH-60L: Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη των προηγμένων ελικοπτέρων για τις ιαπωνικές ναυτικές δυνάμεις

Η εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου ελικοπτέρου τύπου SH-60L που θα ενισχύσει τις ιαπωνικές αεροναυτικές δυνάμεις, καθώς θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα ελικόπτερα τύπου SH-60K για την εκτέλεση αποστολών κατά εχθρικών μονάδων επιφανείας αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το νέο ελικόπτερο που βασίζεται στο SH-60K, διαθέτει αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα, όπως σύστημα ζεύξης δεδομένων εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, νέο σύστημα μετάδοσης, βελτιωμένο μηχανισμό μετάδοσης κίνησης. Επίσης θα έχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή εμβέλεια, ενώ ακόμα θα έχει την ικανότητα να πετάει σε δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Ιαπωνίας θα παραλάβουν συνολικά 12 ελικόπτερα τύπου SH-60L στα οικονομικά έτη 2023 και 2024, στο πλαίσιο σύμβασης με την κατασκευάστρια εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries, αξίας 491 εκατομμυρίων δολαρίων. και όπως προαναφέραμε, τα καινούργια εναέρια μέσα θα αναπτύσσονται για θαλάσσια επιτήρηση, αναγνώριση, έρευνα και διάσωση και για τον εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων.