Brimstone: Τα γερμανικά Eurofighter Typhoon θα εξοπλιστούν με τους προηγμένους πυραύλους αέρος – εδάφος

Η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε σε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του οπλοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας (Luftwaffe) με την προμήθεια των περίφημων πυραύλων αέρος – εδάφους τύπου Brimstone που κατασκευάζει η ευρωπαϊκή κοινοπραξία MBDA.

Ή γερμανική εφημερίδα Der Spiegel δημοσίευσε έγγραφα για τις αμυντικές δαπάνες των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr) μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια περίπου 274 πυραύλων τύπου Brimstone για να εξοπλιστούν τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σύμβαση θα ανατεθεί στην MBDA το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκαλύφτηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, εντούτοις αναλυτές εκτιμούν ότι οι πύραυλοι θα είναι συμβατοί με όλες τις δαιμορφώσεις των Eurofighter που διαθέτει η γερμανική Πολεμική Αεροπορία. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2022, η ισπανική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στην ίδια κίνηση για τους δικούς της «Τυφώνες».

Τέλος, η Luftwaffe αναμένεται να παραλάβει τους Brimstone 3A, που είναι η πιο πρόσφατη έκδοση των πυραύλων, που επί του παρόντος διαθέτουν μόνο τα Eurofighter Typhoon της βρετανικής βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), αφού οι Ισπανοί δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα την διαδικασία παραλαβής τους.

Με πληροφορίες από: Janes / Φωτογραφία αρχείου Reuters