Αεροσκάφος (;) με ταχύτητα έξι φορές αυτή του ήχου σχεδιάζουν οι ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να δώσουν νέα πνοή στο πρόγραμμα του “υπερυπερηχητικού” αεροσκάφους Blackswift .
Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να έχει στο μέλλον αεροσκάφη που θα μπορούν να πλήττουν στόχους αστραπιαία σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Τέτοιες ιδέες εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, αν και ήταν ως επί το πλείστον σχέδια για τη δημιουργία υπερυπερηχητικών πυραύλων.
Το Πεντάγωνο σχεδίαζε να έχει τέτοια όπλα έτοιμα ήδη από το 2010. Όπλα που θα μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις 5.500 χιλιομέτρων.

Οι ΗΠΑ δοκίμασαν υπερυπερηχητικούς πυραύλους το Μάιο του 2010.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο και στον τομέα των αεροσκαφών αφού κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, είχαν δημιουργήσει το SR-71 το αναγνωριστικό αεροσκάφος, το οποίο θα μπορούσε να αναπτύξει την ταχύτητα των 3 Max.
Τώρα, δουλεύουν για τη δημιουργία του πιο γρήγορου “οχήματος”.
Σύμφωνα με το σχέδιο Falcon, σχεδιάζεται να αναπτυχθεί ένα υπερυπερηχητικό όχημα που θα μπορούσε να απογειωθεί από αεροπορικές βάσεις και να πλήττει οποιαδήποτε στόχο εντός της ακτίνας των 16.700 χιλιομέτρων σε δύο μόνο ώρες!!!
Δώδεκα κορυφαίες εταιρείες εργάζονται για το σχέδιο. Μερικοί από αυτούς έλαβαν πολλά δισεκατομμυρία παραγγελίες από το Πεντάγωνο. Πήρε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Το 2001-2002, οι δοκιμές που έγιναν ήταν μια αποτυχία.
Στη συνέχεια, το X-43A ήταν το πρώτο αεροσκάφος με ταχύτητα που υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου επτά φορές. Ωστόσο, το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης, τον Ιούλιο του 2001.
Οι Αμερικανοί συνέχισαν την έρευνα. Το 2007, η DARPA άρχισε να εργάζεται για το πρωτότυπο αεροσκάφος χωρίς πλήρωμα το Blackswift, το οποίο θα πετάξει με την ταχύτητα των 6 Max και θα είναι άτρωτο από σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Το Blackswift θα μπορούσε να αποτελέσει πλατφόρμα για την εκτόξευση διαστημικών οχημάτων. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αναγνωριστικό ή βομβαρδιστικό . Δισεκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν για την ανάπτυξή του, αλλά το πρόγραμμα τέθηκε στο αρχείο, τον Οκτώβριο του 2008 ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πολλοί πίστευαν ότι το πρόγραμμα δεν θα ερχόταν ποτέ ξανά στη ζωή, αλλά τώρα φαίνεται ότι Blackswift αναπνέει και πάλι.
Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στη βάση του SR-71 στρατηγικού βομβαρδιστικού και του διαστημόπλοιου Χ-51.
Η Αμερική σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρώτο πρωτότυπο των αεροσκαφών Blackswift μέχρι το 2016. Έτσι θα είναι πιθανόν να περάσει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2021-2025. Υπάρχουν πολλά εμπόδια για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου. Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα να λάβει τα απαιτούμενα υλικά για την παραγωγή του οχήματος. Ο κινητήρας Blackswift εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ειρωνικά λένε ότι πρέπει να εγκαταστήσουν κινητήρες τριών διαφορετικών τύπων για να κάνει τα αεροσκάφη πετούν με την ταχύτητα των 6 Max. Μια μηχανή θα χρειαστεί για την απογείωση και την αρχική επιτάχυνση. Μια μηχανή τζετ θα για την υπερυπερηχητική ταχύτητα. Τέλος, πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα υπερηχητικό ramjet καύσης για να συνεχίσει να έχει αυτή την ταχύτητα.

«Θα πάρει τις ΗΠΑ, τουλάχιστον δέκα χρόνια για να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο. Οι Αμερικανοί δεν έχουν βρει μια λύση στο πρόβλημα θερμική προστασία των αεροσκαφών υψηλής ταχύτητας. Λαμβάνοντας υπόψη την κρίση στη χρηματοδότηση των νέων προγραμμάτων της άμυνας, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι Αμερικανοί επιδίδονται σε ευχολόγια λέγοντας ότι ο στόλος των υπερυπερηχητικών αεροπορίας θα είναι έτοιμο το 2021”, λέει ο Κ. Sivkov.
Η “ανάσταση” των υπερυπερηχητικών προγραμμάτων βασίζεται πάνω στις δραστηριότητες της Κίνας για τη δοκιμή του δικού της μαχητικού πέμπτης γενιάς. Οι Αμερικανοί ελπίζουν να αποκτήσουμε ένα νέο ατού στο χέρι, ενώ οι Κινέζοι δουλεύουν πάνω στο νέο πρόγραμμα της άμυνάς τους.