Αφού η LOR δεν δεσμεύει,γιατί δεν υπογράψαμε και για τα Apache;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στην χθεσινή απαράδεκτου ύφους απάντησή του στο Onalert ,κάνει μία επισήμανση που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.Γράφει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ:

“Η μόνη απόφαση που υπέγραψα, συμφωνώντας απολύτως με τη σχετική εισήγηση του τότε Αρχηγού ΓΕΣ ήταν η αποστολή ενός letter of request, ως απάντηση στην επιστολή της αμερικανικής πλευράς για την ετοιμότητά της να διαθέσει δωρεάν στην Ελλάδα αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία είχαν αποσυρθεί. Για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες τις διαδικασίες το letter of request δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση για την τελική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ”.

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η απάντηση που δίνει  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ . Μόνο που τώρα προκαλείται μια άλλη απορία την οποία λογικά θα μπορεί να μας τη λύσει από την εμπειρία του ως ΑΝΥΕΘΑ και τη βραχύβια θητεία του ως ΥΕΘΑ:

•Αφού το letter of request “δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση για την τελική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας”, γιατί ούτε ο κ.Βενιζέλος,αλλά ούτε ο κ.Μπεγλίτης δεν υπέγραψαν LOR για το θέμα των 19 Apache,με αποτέλεσμα αυτά να έχουν μείνει χωρίς συντήρηση και να οδεύουν προς αχρησία!

Οι περί τον κ.Μπεγλίτη είχαν ρίξει τις ευθύνες στον Βενιζέλο.Αλλά ο Βενιζέλος έφυγε και ΥΕΘΑ έγινε ο ίδιος. Είχε κλείσει η υπόθεση και δεν πρόλαβε να υπογράψει LOR; Δεν ήθελε τότε να υπογράψει γιατί πίστευε ότι το LOR ,δημιουργούσε δεσμεύσεις ; Και μετά άλλαξε γνώμη και κατάλαβε ότι δεν δημιουργεί δεσμεύσεις; Έχουμε μπερδευτεί με τον κ.Μπεγλίτη,ο οποίος όπως μας πληροφόρησε -απειλητικά άραγε- «δεν παίζει»!