Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσαν τα ναυπηγεία Ελευσίνας-τι θα γίνει με τις συμβάσεις με το ΠΝ

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, κατέθεσε η εταιρεία Ναυπηγικές & Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ (θυγατρική της Νεώριον ΑΕ Συμμετοχών) λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ναυπηγικές & Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων. Άμεσα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της.

Σημειώνουμε πως για να υπαχθεί είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό στο άρθρο 99 θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ, η επιχείρηση θα πρέπει να απασχολεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα ενώ προϋπόθεση είναι να έχει ληφθεί η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών, κατ΄αρχήν του 51% αυτών, και ταυτόχρονα να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Τα ναυπηγεία απασχολούν σήμερα 900 εργαζόμενους