Αλλού δεν ανακοινώνουν συνεχώς περικοπές.Τις κάνουν κιόλας

Στην Ελλάδα 18 μήνες και βάλε η ηγεσία του ΥΕΘΑ,μιλά για περικοπές,παρουσιάζει ποσοστά και αριθμούς αλλά ουσιαστικές περικοπές πέραν από τη πραγματική λεηλασία που υπέστησαν τα εισοδήματα των στρατιωτικών δεν έχουν γίνει. Ούτε καν σε κλείσιμο στρατοπέδων δεν μπόρεσε να κάνει! Επτά Κέντρα Νεοσυλλέκτων ανακοίνωσε ότι θα κλείσει κι ακόμη ανοιχτά είναι.

Αντιθέτως σ΄ άλλες χώρες ,μεγάλες ,όπως η Βρετανία, οι περικοπές ανακοινώνονται και γίνονται αστραπιαία. Και κυρίως δεν έχουν να κάνουν με τους μισθούς του προσωπικού,αλλά με οπλικά συστήματα που παροπλίζονται εξοικονομώντας τεράστια ποσά. Καλό είναι στο ΥΕΘΑ να διαβάσουν το ρεπορτάζ των Times ,οι οποίοι αποκαλύπτουν το νέο κύκλο περικοπών στις Βρετανικές ΕΔ.

Επτά μήνες μετά την αναθεώρηση της Στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας η οποία περιελάμβανε επώδυνες μειώσεις στις δαπάνες του Στρατού, του Ναυτικού και της RAF,νέα μελέτη προβλέπει μειώσεις σε ποσοστό 20%!

Αεροπλανοφόρα αποσύρονται ,εξοπλιστικά προγράμματα παγώνουν και δεν αποκλείεται η δύναμη του βρετανικού στρατού να μειωθεί κατά 20.000.