Από τη κόλαση στον παράδεισο η Dassault!Πρώτη πώληση για το Rafale,σε 20 χρόνια.Βίντεο

«Είναι μία πολύ, πολύ, πολύ καλή είδηση» δήλωσε με ενθουσιασμό ο Olivier Dassault, επιβεβαιώνοντας ότι 126 Rafale πωλούνται στην Ινδία.

“Είναι η πρώτη σύμβαση που κέρδισε η Rafale σε 20 χρόνια”,γράφει με ενθουσιασμό το γαλλικό Huffington Post,προσθέτοντας ότι η Ινδία ήταν το τελευταίο χαρτί της Dassault.

«Εάν η Dassault Rafale δεν πoyl;hsei στο εξωτερικό, η γραμμή παραγωγής θα πρέπει να σταματήσει», είχε δηλώσει ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Gerard Longuet.

Το Παρίσι είχε αρχίσει να χάνει την υπομονή του.
“Η Νότια Κορέα επέλεξε το F-15 το 2002, η Σιγκαπούρη το 2005. Το 2006, η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία και την Ολλανδία προτιμούσαν τους ανταγωνιστές (Typhoon ή F-35), και το 2007, το Μαρόκο επέλεξε το F-16. Από το 2010, το Rafale έχει αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία με το Ομάν, το Κουβέιτ, την Ελλάδα (για δημοσιονομικούς λόγους αυτή τη φορά), την Πολωνία και τη Λιβύη”,γράφει το Huffington Post.

Οι τελευταίες αποτυχίες του Rafale είχαν προκαλέσει πανικό. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέρριψαν τη Dassault και 60 αεροσκάφη Rafale. Στη συνέχεια, στα μέσα Δεκεμβρίου, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι δεν θα αγοράσει Rafale, σε αντίθεση με όσα είχε υποσχεθεί το 2009.
Και η Ελβετία, προτίμησε να παραγγείλει 22 «Gripen» από την σουηδική Saab.

Τελικά το Rafale κατάφερε να επιβιώσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ