Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα στην EADS. Ο Τρισέ στον γαλλο-γερμανικό αεροναυπηγικό όμιλο

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ πρόκειται να γίνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του γαλλο-γερμανικού αεροναυπηγικού ομίλου EADS, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos.

Η τοποθέτηση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ Τρισέ στο ΔΣ του ομίλου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοίκησής του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λεπτομέρειες των άλλων αλλαγών στη διοίκηση του EADS, στον οποίο ανήκει η εταιρεία που κατασκευάζει τα Airbus και τα Eurofighter, είναι γνωστές, αλλά υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, δεδομένου ότι το θέμα είναι πολιτικά ευαίσθητο.

Ο Γερμανός Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Τομ Έντερς πρόκειται να αντικαταστήσει τον Γάλλο Λουί Γκαλουά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του EADS, ενώ ο επίσης Γάλλος Φαμπρίς Μπρεγκιέ θα αναλάβει τη διοίκηση της Airbus, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο.

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θα «επισημοποιηθούν» έως τη γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου EADS στις 31 Μαΐου. ΄