Δείτε πως ισραηλινός πύραυλος χτυπά το στόχο του.Μπαίνει από παράθυρο κτιρίου!

Το screenshot που βλέπετε έχει ληφθεί από ένα βίντεο που απελευθερώθηκε από τις ΕΔ του Ισραήλ και δείχνει έναν άνδρα ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο ενός πυραύλου «Tamuz”. Ενός όπλου που χρησιμοποιήθηκε κατά το δεύτερο πόλεμο στο Λίβανο ,στην επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Tamuz έχει εμβέλεια έως και 25 χιλιόμετρα, μπορεί να διαπεράσει θωρακισμένα οχήματα και είναι εξοπλισμένος με ένα ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα που επιτρέπει στους χειριστές του από το έδαφος να αλλάξουν την πορεία του , παρακολουθώντας τον στόχο μέσα από την κάμερα του πυραύλου.

Αυτό το είδος του όπλου αναπτύχθηκε ως ένα αντιαρματικό βλήμα .Όταν το είδος της απειλής που αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός Στρατός άλλαξε, έγιναν τροποποιήσεις για να χρησιμοποιείτε εναντίον μικρότερων στόχων. Είναι εφοδιασμένος με μία νέα κεφαλή με μειωμένη εκρηκτική ύλη και χρησιμοποιείται κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και κατά ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Tamuz μπορεί να κατευθυνθεί με χρήση των πληροφοριών που παρέχονται από ένα ευρύ φάσμα «αισθητήρων», συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων, αεροσκαφών και UAV.

Το παρακάτω βίντεο δίνει μια ιδέα για το πώς ο πύραυλος Tamuz λειτουργεί:

αναρριχάται αρχικά σε ύψος που δίνουν στη κάμερα του μια καλή άποψη της περιοχής που βρίσκεται ο στόχος.

Στη συνέχεια κινείται (αργά) προς την κατεύθυνση του στοχου (φαίνεται να αιωρείται) και μόλις ο στόχος αναγνωριστεί , καθοδηγείται για να τον χτυπήσει . Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα κτίριο στο οποίο ο Tamuz “εισβάλει” από το παράθυρο.

Με τέτοιους πυραύλους οι Ισραηλινοί χτυπούν ακόμη και ανθρώπους!

Το βίντεο είναι “διαφωτιστικό” για το τρόπο που δρουν οι Ισραηλινοί.