Διυπουργική για τα ναυπηγεία και υποβρύχια υπό το Σαμαρά.Άλλη μία σύσκεψη διαπιστώσεων;

Ο Παναγιωτόπουλος το είπε και το έκανε. “Ανοίγει” το “παιχνίδι” για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και κινητοποιεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην υπόθεση Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μετά από σχετική πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, συγκαλείται σήμερα ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών Διυπουργική σύσκεψη με θέμα: Την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά  και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά.

Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν: Ο Υπουργός Οικονομικών  κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος και άλλοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην σύσκεψη, θα λάβει μέρος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά του Σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κ. Βασίλης Καρακίτσος.

Ασφαλώς από συσκέψεις για τα Ναυπηγεία …χορτάσαμε. Το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί επιτέλους κάποια λύση που θα εξασφαλίσει δυο κυρίως θέματα:

Μπορούν να γίνουν αυτά; Αρκεί ,επιτέλους να υπάρξει κυβέρνηση που θα κατανοήσει ότι η Ελλάδα -και οι φορολογούμενοι πολίτες της- είναι ο καλύτερος πελάτης των Γερμανικών εταιρειών που εισέπραξαν πάνω από 2,5 δις ευρώ για να μας παραδώσουν ένα υποβρύχιο μετά από κόπους και βάσανα και είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν άλλα τρία.
Η αμυντική στάση και η ανάγνωση με …πίστη και αφοσίωση των άθλιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα ,ούτε στην σημερινή σύσκεψη. Αν μείνουν σ΄ αυτά τότε θα μιλάμε για μια ακόμη σύσκεψη …διαπιστώσεων.

Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτό ακριβώς θα μας προκύψει.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποβρύχια και Σκαραμαγκάς.Μόνο με λύσεις «σοκ και δέος» θα λυθεί το πρόβλημα


Τα μίνι-υποβρυχια του Ιράν,μεγάλος πονοκέφαλος των ΗΠΑ


Πόσο «πυρηνικά» είναι τα γερμανικά υποβρύχια του Ισραήλ;