Έφθασαν Μαρόκο τα πρώτα τέσσερα F-16.

Η Βασιλική Αεροπορία του Μαρόκου έκανε τα αποκαλυπτήρια των τεσσάρων πρώτων από τα 24 συνολικά αεροσκάφη F-16 που θα παραλάβει από την Lockheed Martin σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ben Guerrir στο Μαρόκο.  Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Μαροκινής και Αμερικανικής Κυβέρνησης και των Αεροποριών των δύο χωρών ήταν παρόντες στην ιστορική αυτή εκδήλωση.

Αυτή είναι η πρώτη αγορά μαχητικών F-16 για το Μαρόκο, και το πρόγραμμα που υλοποιείται από την Αμερικανική κυβέρνηση είναι ολοκληρωμένο. Το Μαρόκο θα αποκτήσει την έκδοση Block 52 των αεροσκαφών F-16C/D που κατασκευάστηκαν ειδικά για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της Μαροκινής Αεροπορίας.  Η πώληση περιλαμβάνει το αεροσκάφος, τα συστήματα αποστολών και ένα πακέτο υποστήριξης από την Lockheed Martin και άλλες αμερικανικές και διεθνείς εταιρείες. Τα νέα αεροσκάφη θα συμπληρώσουν τον υπάρχοντα στόλο των μαχητικών αεροσκαφών της Μαροκινής Αεροπορίας και θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Μαροκινής Αεροπορίας.
«Η παράδοση των αεροσκαφών αυτών τοποθετεί το Μαρόκο στην εκλεκτή ομάδα των αεροποριών του κόσμου που επιχειρούν με τα προηγμένα μαχητικά F-16 πολλαπλών ρόλων», δήλωσε ο Ralph D. Heath, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin στον τομέα της Αεροναυπηγικής. 
Το F-16 αποτελεί την επιλογή 25 χωρών. Πάνω από 4.400 αεροσκάφη έχουν παραδοθεί παγκοσμίως από τις γραμμές παραγωγής πέντε χωρών. Το πρόγραμμα F-16 χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή διεθνή συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αεροποριών και βιομηχανιών αεροναυπηγικής. Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις εκδόσεις του F-16 ούτως ώστε να διατηρούν τον στόλο σύγχρονο και πλήρως επιχειρησιακό κατά τη μακρά διάρκεια ζωής του αεροσκάφους. 
 
Η Lockheed Martin, που εδρεύει στην πόλη Bethesda της πολιτείας του Maryland, είναι μια εταιρεία παγκόσμιας ασφάλειας που απασχολεί περί τα 126.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και ασχολείται κυρίως με την έρευνα, την σχεδίαση, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ολοκλήρωση και την υποστήριξη συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 45,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το έτος 2010.