Eye Phantom:Το νέο…οικολογικό αλλά και θανατηφόρο UAV!

Λέγεται Eye Phantom.Βασικός κατασκευαστής η Boeing που φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα αεροσκάφος που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο υδρογόνο,με αποτέλεσμα να μην αφήνει στο πέρασμά του επιβλαβείς αναθυμιάσεις.

Το Eye Phantom θα είναι ένα ελαφρύ ελικοφόρο αεροσκάφος με κινητήρες που είχαν σχεδιαστεί αρχικά για ένα αυτοκίνητο το Ford Fusion,σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times.

Το αεροσκάφος αυτό μπορεί να είναι “οικολογικό”,αλλά θα είναι και “θανατηφόρο”,αφού σχεδιαζεται για να κάνει αεροπορικές επιδρομές σε εμπόλεμες ζώνες.

Το αεροσκάφος θα είναι η τεχνολογική επέκταση του Predator και του Reaper, τα δύο uav που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ.

Το πρωτότυπο του Eye Phantom έκανε την εναρκτήρια πτήση του τον Απρίλιο. Το πρωτότυπο είναι περίπου 60% -70% του μεγέθους του προβλεπόμενου τελικού αεροσκάφους.

Η σταθερή ταχύτητα του αεροσκάφους είναι χαμηλή, περίπου 170 μίλια/ώρα αλλά η διάρκεια πτήσης του αεροπλάνου που θα ξεπερνά τις οκτώ ώρες στον αέρα σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει μια τεράστια περιοχή,φθανοντας και σε απομακρυσμένες εμπόλεμες ζώνες.

Ο Darryl Davis, επικεφαλής του Phantom Works της Boeing είπε ότι το Phantom Eye θα μπορεί όταν τελειοποιηθεί να προσφέρει κάλυψη μιας περιοχής ,24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για ένα χρόνο ,χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα τέτοια αεροσκάφη!

Το Eye Phantom θα καθοδηγείται από απόσταση, χιλιάδων μιλίων μακριά.
Θα ελέγχεται από υπολογιστή σε όλη την πτήση του με ταχύτητες έως και 600 μίλι/ώρα και σε ύψος μέχρι 40.000 ποδών Ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα του υπολογιστή, στον οποίο θα φορτώνεται η επιλογή των στόχων.