Για κομματικές αλλαγές στα ΕΑΣ, μιλάει η ΝΔ.

‘Προθέρμανση» για τις κρίσεις στις ΕΔ κάνει η ΝΔ. Με δήλωσή του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στην οργανωτική δομή και τις νέες τοποθετήσεις στελεχών – Διευθυντών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που ανακοίνωσε η Διοίκηση της εταιρείας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η κατάσταση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, μετά από ενάμισι χρόνο απραξίας και έλλειψης πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον δραματική.
Η πλήρης απαξίωση της άλλοτε κραταιάς αυτής αμυντικής βιομηχανίας, η απουσία στόχων και προοπτικής, έχουν φέρει τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα όρια της απόγνωσης.
Μέσα στο αρνητικό αυτό κλίμα, η κυβέρνηση, στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης της εταιρείας, προχώρησε σε αλλαγές στο οργανόγραμμα και σε τοποθετήσεις νέων Διευθυντών.
Οι αλλαγές αυτές που χαρακτηρίζονται από έλλειψη αξιοκρατίας, αδιαφάνεια και  άκρατο κομματισμό, οδήγησαν στη «καρατόμηση» έμπειρων και άξιων στελεχών, δημιουργώντας αισθήματα απογοήτευσης στο σύνολο των εργαζομένων.
Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει  τη νέα αυτή ρεβανσιστική  κομματική παρέμβαση, που υποβαθμίζει την εταιρεία και απομακρύνει άξια στελέχη. Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, ότι είμαστε υπέρ της εξυγίανσης, υπέρ της αξιοκρατίας και της αξιοποίησης όλων των έμπειρων στελεχών και υπέρ της ανάπτυξης και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα των ΕΑΣ.
H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν ξεχνά τον πραγματικό εαυτό της, που είναι οι κομματικές διώξεις και ο ρεβανσισμός. Αυτήν την πολιτική την έχει μέσα της, στο DNA.
Ας αντιληφθεί, όμως, ότι αυτή την πολιτική την απορρίπτουν οι Έλληνες πολίτες. Η εργασιακή ειρήνη και η αποδοτικότητά στηρίζεται στην αξιοκρατία, που όμως είναι ξένη με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του Mνημονίου».