Γιατί δεν απαντά ο Μπαρόζο στις καταγγελίες για το γαλλογερμανικό εκβιασμό;

Η διαφωνίες μας με τον κ.Μ.Τρεμόπουλο των Οικολόγων σε θέματα εξοπλισμού της χώρας είναι απολύτως δεδομένη. Οι απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αλλά και οι προκλήσεις προάσπισης ζωτικών συμφερόντων της απαιτούν τον ορθολογικό εξοπλισμό της.

Παρόλα αυτά όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τα όσα συνέβησαν στο Ευρωκοινοβούλιο με τη προσπάθεια του κ.Τρεμόπουλου να ζητήσει εξηγήσεις για όσα γράφτηκαν αλλά και έχουν ειπωθεί από τον ευρωβουλευτή Κον Μπετίτ, για περίεργα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας από Γαλλία και Γερμανία.Παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τους εξοπλισμούς και τα δάνεια που θέλουν να μας φορτώσουν οι δυο ηγέτες ,Σαρκοζί και Μέρκελ.

Έντονη ήταν η αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων στην απόφαση του προέδρου της Κομισιόν κ. Μπαρόζο να απορρίψει, ως «μη αποδεκτή», ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου για πιθανούς εκβιασμούς της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα που συνέδεαν την εκταμίευση της 6ης δόσης και τις γνωστές πιέσεις για την υπογραφή Σαμαρά, με την επαναβεβαίωση μυστικών συμφωνιών για μεγάλου ύψους παραγγελίες οπλικών συστημάτων προς τις πολεμικές τους βιομηχανίες.

Ως αιτιολογία για την άρνηση απάντησης, προβάλλεται ότι «η ερώτηση έχει θεωρηθεί πως υπερβαίνει τις αρμοδιότητες και τη σφαίρα ευθύνης της Επιτροπής». Η ερώτηση έθετε υπόψη της Κομισιόν πληροφορίες από ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, ρωτώντας την τι σκοπεύει να πράξει αν η αποκάλυψη ισχύει. Πλήρη κάλυψη στους γαλλογερμανικούς εξοπλιστικούς εκβιασμούς προς την Ελλάδα, έδινε η απάντηση της Κομισιόν και σε παλιότερη ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου, τον Απρίλιο του 2010, όταν δήλωναν ωμά ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας της Ε.Ε. για τις εξαγωγές όπλων προστατεύει όλες τις χώρες εκτός από…
χώρες -μέλη όπως η Ελλάδα.

Σε γραπτή δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων χαρακτηρίζει την άρνηση του κ. Μπαρόζο «μνημείο υποκρισίας», τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να θεωρεί εκτός αρμοδιοτήτων της η Κομισιόν πληροφορίες για μεγάλης κλίμακας υπονόμευση της δημοσιονομικής προσπάθειας της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή βάζει στο μικροσκόπιο και το τελευταίο ευρώ δημόσιων δαπανών, απαιτώντας από τους πολίτες όλο και πιο οδυνηρές θυσίες. Παράλληλα υπογραμμίζει και τις ευθύνες των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι η επί ένα μήνα πλήρης απουσία διάψευσης δημιουργεί εύλογες υπόνοιες και σίγουρα κάτι κρύβει. Την ίδια στάση της μη απάντησης κράτησε και η Λαίδη Άστον στο ευρωκοινοβούλιο σε σχετική προφορική ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου