Γιατί επιτέθηκαν στον Μπεγλίτη!

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, «πλήρωσε» την οργή των εργαζομένων στην ΕΑΒ, η οποία είχε να κάνει με τις περικοπές που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους,το τελευταίο έτος. Περικοπές στους μισθούς,περικοπές στις υπερωρίες,περικοπές παντού. Η οργή εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ.Μπεγλίτη στην ΕΑΒ,από κάποιους μεμονωμένους με ακραίο τρόπο. Μπουκάλια εκσφενδονίστηκαν εναντίον του αναπληρωτή υπουργού ,χωρίς να βρουν το στόχο τους ευτυχώς, αλλά η βασική έκφραση της διαμαρτυρίας και της οργής ήταν φωνές και συνθήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, είχε ενημερωθεί πριν από την επίσκεψη στην ΕΑΒ -όπου πήγε για να κόψει τη πίτα- ότι το κλίμα ήταν έκρυθμο αλλά προτίμησε να μην αναβάλει την επίσκεψη και να πάει στην ΕΑΒ.

Το επιτελείο του προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος εστιάζοντας στο αν έπεσε ένα ή δύο μπουκάλια εναντίον του Μπεγλίτη και μάλλον χάνουν την ουσία του ζητήματος, που έχει να κάνει με το καζάνι της οργής που βράζει στη κοινωνία. Στόχος προφανώς δεν ήταν ο Μπεγλίτης, ο οποίος διαχρονικά κρατά χαμηλούς τόνους στη πολιτική του πορεία. Απλά ήταν εύκολος στόχος για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι είτε εντός είτε εκτός κομματικών μπλοκ.

Πηγές του ΥΕΘΑ «χρεώνουν» τις «ακρότητες» σε συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην Αριστερά. Αλλά κι αυτό δεν ακυρώνει το κύμα οργής που υπάρχει στον απλό πολίτη εργαζόμενο. Οργή που δεν μπορεί να κατευναστεί με «κόψιμο βασιλόπιτας» και διαβεβαιώσεις ότι «όλα θα πάνε καλά». Οργή που εύκολα μπορούν να εκμεταλευτούν κάποιοι και να την οδηγήσουν στην εκτόνωση με ενέργειες ακραίες και απρεπείς.