Η Eurocopter στο China Airshow

Στα πλαίσια του Airshow China 2010 στο Zhuhai, η Eurocopter θα παρουσιάσει το ελικόπτερο AS350 B3 Ecureuil – από τα νεότερα μοντέλα ελικοπτέρων που εισάχθηκαν στην Κινεζική αγορά – και το ελικόπτερο EC225 – από τα κορυφαία δικινητήρια ελικόπτερα στην αγορά της Κίνας.

Η Eurocopter θα παρουσιάσει ένα στατικό μοντέλο του ελικοπτέρου AS350 B3 που χρησιμοποιείται από την China Southern Power Grid, και του ελικοπτέρου EC225 που χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Διάσωσης του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας. Επιπλέον, μοντέλα των ελικοπτέρων AS350, EC225 και EC135 θα παρουσιάζονται από την Eurocopter, στο περίπτερο της μητρικής της EADS (Περίπτερο C1-1, Αίθουσα 1).

Το ελικόπτερο AS350 B3 Ecureuil πιστοποιήθηκε το 2009 από τις Κινεζικές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας για επιχειρήσεις στην Κίνα, ενώ χάρις στις επιδόσεις του σε μεγάλα υψόμετρα αποτελεί το μοναδικό ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί στο όρος Everest σε υψόμετρο 8.800 μέτρων. Μέχρι το τέλος του 2010, συνολικά 6 ελικόπτερα AS350 B3s θα επιχειρούν στην Κίνα – αρχικά για γενικούς σκοπούς της πολιτικής αεροπορίας.

Το δημοφιλές ελικόπτερο EC225 χρησιμοποιείται ήδη από την Υπηρεσία Διάσωσης του Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, η οποία διαθέτει δύο ελικόπτερα EC225 για αποστολές έρευνας και διάσωσης ενώ ακόμα δύο αναμένεται να παραδοθούν το 2011.

Ανάμεσα στους Κινέζους πελάτες που έχουν εμπιστευτεί το ελικόπτερο EC225 είναι η Citic Offshore Helicopter Co. Ltd. (COHC), με δύο ελικόπτερα για παράκτιες αποστολές, καθώς και η Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας της επαρχίας Guangdong (GPPSD) η οποία και παρέλαβε ένα ελικόπτερο EC225 το Σεπτέμβρη για αστυνομικές αποστολές και αποστολές πυρόσβεσης.

Σήμερα, 22 ελικόπτερα από την οικογένεια ελικοπτέρων Super Puma επιχειρούν στην Κίνα, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς αναμένεται να φτάσουν τα 27 – εκ των οποίων 10 θα είναι της νεότερης έκδοσης EC225. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις ικανότητες του EC225 ως το ελικόπτερο με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του, ενώ αποδεικνύει την ευελιξία του σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών.

Συνολικά πάνω από 150 ελικόπτερα Eurocopter επιχειρούν σήμερα στην Κίνα. Οι αποστολές στις οποίες τα ελικόπτερα αυτά χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν αποστολές υποστήριξης της βιομηχανίας φυσικού αερίου και πετρελαίου, αποστολές έρευνας και διάσωσης, αποστολές για δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και εταιρικές, VIP αποστολές.