Η Eurocopter ολοκληρώνει 23 EC 135 για τη Πολωνία.

Η Eurocopter ολοκληρώνει τις παραδόσεις των 23 ελικοπτέρων EC135 για την υπηρεσία ιατρικών αεροδιακομιδών της Πολωνίας

Η υπηρεσία ιατρικών αεροδιακομιδών της Πολωνίας LPR (Lotnicze Pogotowie Ratunkowe) παρέλαβε τα δύο τελευταία ελικόπτερα EC135, από τα συνολικά 23 ελικόπτερα που αποκτήθηκαν από το Πολωνικό Υπουργείο Υγείας και τα οποία χρησιμοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό, σε εθνικό επίπεδο, των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας (EMS).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε ολοκληρωθεί η τεχνική αποδοχή των δύο ελικοπτέρων EC135 στις εγκαταστάσεις της Eurocopter στο Donauwörth της Γερμανίας, η οποία έγινε παρουσία του Υφυπουργού Υγείας της Πολωνίας, Marek Haber.

Ο στόλος των 23 πλήρως επιχειρησιακών ελικοπτέρων EC135 της LPR, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των ιατρικών αεροδιακομιδών της χώρας, καθιστώντας την Πολωνία έναν από τους μεγαλύτερους χειριστές ελικοπτέρων νέας γενιάς – διαμόρφωσης EMS.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα επιχειρούν για την υπηρεσία ιατρικών αεροδιακομιδών της Πολωνίας από 17 διαφορετικές βάσεις σε όλη τη χώρα. Χρησιμοποιώντας τα ελικόπτερα EC135 και αντικαθιστώντας σταδιακά το στόλο των γερασμένων ελικοπτέρων Mi-2, το πολωνικό σύστημα ιατρικής αεροδιακομιδής συμμορφώνεται πλέον πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

«Τα 23 EC135 που διαχειρίζεται η υπηρεσία LPR πληρούν τα εξαιρετικά υψηλά διεθνή πρότυπα ασφάλειας για ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο διευθυντής της LPR Robert Gałązkowski. «Χάρη στην ευελιξία τους και την πτητική τους ικανότητά – υπό δύσκολες συνθήκες και κατά τη διάρκεια της νύχτας – καθώς και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των επιδόσεων τους, τα ελικόπτερο EC135 είναι ιδανικά για ιατρικές αποστολές διάσωσης. «

Ο Olivier Michalon, Vice President of Sales της Eurocopter για την Ευρώπη και την Ασία, τόνισε πως ολόκληρος ο στόλος ελικοπτέρων EC135 της LPR παραδόθηκε σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές αλλά και τον αρχικό προϋπολογισμό – αποτέλεσμα που οφείλεται στην προσήλωση ολόκληρης της ομάδας της Eurocopter, αλλά και της συνεργασίας της με τον πελάτη.

«Η υπηρεσία LPR αποτελεί πλέον πρότυπο για τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που θέλουν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη και ικανή εθνική υπηρεσία EMS. Είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ανάγκες του πελάτη μας, και είμαστε πεπεισμένοι πως αυτή η σύμβαση αποτελεί την αρχή μιας μακράς συνεργασίας με την Πολωνία» προσέθεσε ο κύριος Michalon.
H τεχνική υποστήριξη για τα ελικόπτερα EC135 της υπηρεσίας LPR παρέχεται από την Heli Invest, διανομέα και πιστοποιημένο κέντρο συντήρησης της Eurocopter με βάση τη Βαρσοβία. Η Heli Invest προσφέρει πλήρες φάσμα υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών, συμπεριλαμβανομένης ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής στην πολωνική γλώσσα, πλήρεις υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης σε ολόκληρη τη χώρα.

Το ελαφρύ δικινητήριο ελικόπτερο EC135 αποτελεί τη σίγουρη επιλογή για ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο. Από τα μέσα του 1996 που παρουσιάστηκαν, πάνω από 800 ελικόπτερα EC135 – με 400 από αυτά σε διαμόρφωση EMS – έχουν παραδοθεί σε 160 πελάτες σε 40 χώρες. Το ελικόπτερο EC135 διατηρεί μερίδιο 63% της αγοράς στην κατηγορία του.