Η ΝΔ υπερασπίζεται τα προγράμματα Fremm και BMP-3.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σχετικά με τις συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδος,σύμφωνα με τις οποίες εντός του 2011 δεν υπογράφεται καμμία συμφωνία υποστήριξε ότι κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνει υπ΄ όψιν και τις επιχειρησιακές ανάγκες των ΕΔ. Είπε αναλυτικά ο κ.Τζήμας:
«Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να κλείσει σημαντικές συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η δήλωση αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, τα οποία πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
1. Ακυρώνονται οι διαπραγματεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., που ξεκίνησαν το 2007 και αφορούσαν την αγορά Γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm και Ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου BMP-3;
2. Είναι αλήθεια ότι το Μνημόνιο προβλέπει μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 2012 και μετά;
Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς, έχουν τονίσει πως οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να συνυπολογίζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».