Η Παπαρήγα στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και στην ανάγκη να μην κλείσει μιά μεγάλη επιχείρηση,εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα,μιλώντας στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας τα οποία επισκέφθηκε σήμερα. 

   

Η κα Παπαρήγα ανέφερε ότι για το κόμμα της είναι αυτονόητη η συμπαράσταση στους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ εξίσου ενδιαφέρεται και οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην κλείσει μια σημαντική παραγωγική μονάδα, που ανεξάρτητα του πως λειτούργησε ως τώρα, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά σ’ αυτό τον τόπο, βέβαια κάτω από ορισμένες βασικές προϋποθέσεις και μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες. 

   

Έχουμε στην Ελλάδα επιχειρήσεις,χώρους παραγωγικής δραστηριότητας, κατασκευής, επισκευής πλοίων, έχουμε αυτό που λέμε ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, είπε η κα Παπαρήγα και υπογράμμισε τη θέση του κόμματός της για έναν ενιαίο όμιλο των επιχειρήσεων, ο οποίος ενιαίος όμιλος πρέπει να ανήκει στο δημόσιο,αλλά δεν αρκεί αυτό.

   

Η κα Παπαρήγα είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και πρόσθεσε:

   

«Οποιαδήποτε λύση και να σας πουν, οι απολύσεις θα είναι μαζικές.Και επιπλέον ότι οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων παίζουν και στην πλάτη σας, αυτό να το ξέρετε. Παζαρεύουν. Εδώ παίζονται πάρα πολλά παιχνίδια. Η δική μας θέση είναι: Ενιαίος κλάδος, παραγγελίες από το κράτος, καμία απόλυση και από κει και πέρα να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση. Γιατί πρέπει να είσαι με την κυβέρνηση και με την ΕΕ ή πρέπει να είσαι με το λαό. Και τα δύο δεν συμβιβάζονται. Αν σας πουν ότι υπάρχει λύση που συμβιβάζει και τα δυο, σας λένε ψέματα».