H Eurocopter στη Defensys

Η εταιρία Eurocopter, θα παρουσιάσει μία σειρά διευρυμένων λύσεων για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Defensys, που πραγματοποιείται στις 28-31 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο της Eurocopter (Αίθουσα 13, Αρ. Περιπτέρου 49) θα εκτίθενται μοντέλα από διάφορες οικογένειες ελικοπτέρων της εταιρίας, όπως το μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90, το οποίο του χρόνου θα βρίσκεται στη διάθεση της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, το διεθνώς αναγνωρισμένο πολλαπλών ρόλων ελικόπτερο EC -725, τα μοντέλα EC-120, EC -135 (σημεία αναφοράς για τη βασική και προκεχωρημένη εκπαίδευση πιλότων σε όλο τον κόσμο) καθώς και το μοντέλο ΕC-145.

Η εταιρία Eurocopter αποτελεί τον Νο 1 κατασκευαστή ελικοπτέρων παγκοσμίως με πάνω από 10.000 ελικόπτερα σε υπηρεσία ανά την υφήλιο, και περισσότερους από 2.800 πελάτες σε περισσότερες από140 χώρες.

Σε όλη την Ελλάδα, προϊόντα της εταιρίας Eurocopter χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές αρχές σε αποστολές πολιτικού και παραπολιτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, πρόληψης και καταπολέμησης πυρκαγιών, επιβολής της τάξης και επιτήρησης. Οι πελάτες της είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, η Ακτοφυλακή και το Λιμενικό. Με σύνολο 75 ελικοπτέρων στον Ελληνικό χώρο, η εταιρία Eurocopter κατέχει το 70% της Ελληνικής αγοράς πολιτικών και παραπολιτικών ελικοπτέρων.

Στον στρατιωτικό τομέα, ελικόπτερα της εταιρίας Eurocopter χρησιμοποιούνται σε αποστολές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύντομα τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούν στην Ελλάδα θα αυξηθούν, με την παράδοση των 20 ελικοπτέρων ΝΗ-90 για την Ελληνική Αεροπορία Στρατού (μέσω σύμβασης με τον όμιλο ΝΗΙ, του οποίου η εταιρία Eurocopter είναι μέλος) και την παράδοση 2 ελικοπτέρων τύπου AS332 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.