Κάποιος να «φρενάρει» τον πρόεδρο της ΕΛΒΟ.

Δεν γνωρίζουμε τον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΒΟ κ.Δημήτριο Παπακώστα. Δεν είχαμε διαβάσει ούτε το δημοσίευμα της εφημερίδας Press-Time που υποστήριζε ότι το υπουργείο Άμυνας δίνει απ΄ ευθείας ανάθεση 400 οχήματα στην ΜΑΝ.

Διαβάσαμε όμως την επιστολή απάντησης που έστειλε στην εφημερίδα και η οποία στην τελευταία της παραγραφο είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Αφού αναφέρει τα επιχειρήματά του για το ρεπορτάζ το οποίο χαρακτηρίζει λανθασμένο ο κ.Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος κι αν μας έχουν πληροφορήσει καλά και στενότατος συνεργάτης του κ.Βενιζέλου γράφει:

“Τα παραπάνω παρακαλούμε εκ μερους της εταιρίας που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και των εργαζομένων της να λαμβάνονται υπ΄ όψη για κάθε μελλοντικό δημοσίευμα σχετικό με την προμήθεια αυτή, διότι στην αντίθετη περίπτωση διαστρεβλώνεται η αλήθεια και μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διαστρεβλώσεις αυτές εκπορεύονται από ανταγωνιστικά προς την ΕΛΒΟ συμφέροντα που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης”.

Σε απλή μετάφραση ο κ.Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αφήνει…υπονοούμενα! Αν ήταν η πρώτη φορά που στέλνει τέτοια επιστολή θα λέγαμε ότι απλά ήταν μια ατυχής στιγμή του που όλοι δικαιούμαστε να έχουμε.Δεν είναι όμως η πρώτη! Κι επειδή η πολύ εύκολη λύση για όλους ,όταν υπάρχει δημοσίευμα για εξοπλισμούς,είναι ότι ο δημοσιογράφος που το έγραψε …τα ΄χει πάρει από αλλού να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

•Όπως και οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν αποδείξεις γι΄ αυτά που λένε,έτσι και οι υπουργοί,πρόεδροι ,διευθύνοντες σύμβουλοι και πάει λέγοντας πρέπει να αποδεικνύουν τα όσα λένε και κυρίως να αφήνουν τα υπονοούμενα στην άκρη. Ή έχουν κάτι να πουν ή να σιωπήσουν.

•Η “τρομοκρατική” άποψη που έχει επιβληθεί στον δημοσιογραφικό κόσμο “δεν γράφουμε για εξοπλιστικά,δεν ασχολούμαστε για να μην μας πουν ότι τα παίρνουμε”,τους μόνους που τελικά εξυπηρετεί είναι όσους θέλουν τον χώρο των εξοπλισμών ,μακρυά από το φως. Κανένα άλλο.

•Ποιος αποκλείει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ,μπορεί οι ανταγωνιστές ενός προγράμματος να έχουν δίκιο;

Συνεπώς η λογική “ότι και να γράψετε εμείς θα πούμε ότι σας το δίνουν ανταγωνιστές”, αφήνοντας να πλανάται ότι αυτό συμβαίνει με κέρδος μοιάζει μάλλον λίγο “εκβιαστική”.