Κόντρες για τα Abrams!

“Χοντραίνει η κόντρα” μεταξύ όσων υποστηρίζουν την απόκτηση αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ και όσων είναι αντίθετοι κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν και με το κόστος της συντήρησης και εκσυγχρονισμού τους αλλά και με τις πληροφορίες που λένε ότι τα συγκεκριμένα άρματα ενδέχεται να είναι “μολυσμένα” με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Το κεντρικο ερώτημα που πρέπει όμως να μας απαντήσει το ΓΕΣ είναι άλλο:από που μας έχει προκύψει ανάγκη για να πάρουμε άρματα μάχης;

Σ΄ αυτό το κλίμα το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων το οποίο έφερε στο προσκήνιο το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου κα τα ερωτήματα που έθεσε η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία, καταγγέλει συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αμυντικό περιοδικό τα οποία αναμασούν το γνωστό επιχείρημα για όποιον …τολμάει να αναρωτηθεί γιατί προμηθευόμαστε κάποιο οπλικό συστήμα. Το επιχείρημα είναι ότι όποιος ρωτά …εξυπηρετεί συμφέροντα αναταγωνιστικά!

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει:

“Με γλώσσα ξύλινη, με ακόμη περισσότερη λάσπη και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ουσιαστικά η διεύθυνση του περιοδικού προσπαθεί όχι απλώς να πάρει θέση υπερασπιζόμενη την αμερικανική επιλογή, αλλά επιπλέον, διαμέσου της τρομοκρατικής και χυδαίας επίθεσης, επιχειρεί να απαγορεύσει στους κοινωνικούς-επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς να έχουν άποψη για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Οι κοινωνικοί-επιστημονικοί-πολιτικοί φορείς, αλλά και ο καθένας μας ως υπέυθυνο μέλος της κοινωνίας, δεν πρέπει να τους κάνει την χάρη”,αναφέρει στην ανακοίνωση του το Δίκτυο.