«Μάντρα» αεροπλάνων στις ΗΠΑ που μας ενδιαφέρει.Βίντεο από το πως «αποθηκεύουν» τα P 3 οι ΗΠΑ!

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχει στις 17.00 ώρα Ελλάδος με τον Αμερικανό ομόλογό του Λέων Πανέτα,στο Πεντάγωνο. Μπορεί πολλά να έχουν γραφτεί και ακουστεί περί εξοπλιστικής “αμερικανικής βοήθειας” με το ενδιαφέρον όλων να έχει επικεντρωθεί στην υπόθεση των αρμάτων μάχης Abrams M1A1.

Όμως υπάρχει κι ένα ζήτημα που κυριολεκτικά “μας καίει”. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το θέμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας,που για να μην λέμε πολλά ,η Ελλάδα δεν διαθέτει πια. Οι Αμερικανοί έχουν κάνει κατά καιρούς προτάσεις που προβλέπουν την αναβάθμιση -δομική και ηλεκτρονική- των υπαρχόντων αεροσκαφών που έχουμε καθηλωμένα στην Ελευσίνα.Επίσης έχει προταθεί και η προμήθεια μεταχειρισμένων P 3 Orion από αυτά που έχουν “αποθηκευμένα” οι Αμερικανοί σε μία …”μάντρα” μέσα στην έρημο.

Το βίντεο είναι εξαιρετικό και δείχνει με πόση προσοχή και επιμέλεια φυλάσσονται αυτά τα αεροσκάφη -όχι μόνο P 3 Orion- και πως οι Αμερικανοί τα “ανασταίνουν”,με νέες πτέρυγες και με ότι άλλο χρειαστεί για να μπορέσει το αεροπλάνο να παραμείνει σε επιχειρησιακή ενέργεια για “20 και 30 χρόνια”,όπως λένε οι ειδικοί που μιλάνε στο βίντεο.

Δεν γνωρίζουμε αν η λύση τιυ P 3 θα είναι η ιδανική,το βέβαιο είναι όμως ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ